"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

60 yıldır çıkmayan leke: 27 Mayıs... Faturayı hep millet ödüyor

27 Mayıs 2020, Çarşamba 00:30
“DARBELERİN ANASI” 27 MAYIS’IN ÜZERİNDEN 60 YIL GEÇTİ, AMA DARBE DÜZENİNDEN HÂLÂ KURTULAMADIK.

Milletin seçtiklerini devirip astılar

14 Mayıs 1950’de milletin reyleriyle tek parti diktasını sandıkta devirerek işbaşına gelen DP iktidarını 10 yıl sonra silah zoruyla alaşağı edip seçilmiş Başbakan Menderes’le iki bakanını idam eden ve milletvekillerini zindanlarda süründüren 27 Mayıs darbesinin yol açtığı büyük tahribat hâlâ giderilebilmiş değil.

Darbeye geçit vermeyecek bir sistem

27 Mayıs’ın açtığı yolda yapılan müteakip her darbe Türkiye’yi demokrasiden uzaklaştırdı, hukuk ve adaleti tahrip etti, halkın vicdanında derin yaralar açtı, kalkınmayı kesintiye uğrattı, milleti fakirleştirdi. Ülke olarak düze çıkmanın şartı, hiçbir darbeye geçit vermeyecek bir demokratik sistemin kurulması.

Okunma Sayısı: 1920
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı