"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

65 yaş üstü hükümlüler için ev hapsi çalışması

06 Mart 2019, Çarşamba 17:37
Adalet Bakanlığı “ceza adaleti” adı verilen yeni bir çalışma yapıyor.

Ceza infaz sistemi ve denetimli serbestlik ile ilgili değişiklikler içerecek 64-65 maddelik çalışmada 65 yaş üstü hükümlüler için ev hapsi, 15 yaş altında ilk defa suç işleyenlere ‘af’ gibi düzenlemeler öngörülüyor. MHP’nin şartlı ceza indirimi yasa teklifinin ardından gündeme gelen af tartışmaları sonrası Adalet Bakanlığınca yapılan çalışmada sona gelindi. “Ceza adaleti” sağlamaya dönük infaz sistemi ve denetimli serbestlik ile ilgili değişiklikler içerecek teklifte 65 yaş üstü yaşlılar ve 15 yaş altı çocuklar için bugüne kadar gündeme gelmemiş yeni infaz düzenlemeleri öngörülüyor. Gazete Duvar’ın aktardığı bilgiye göre Adalet Bakanlığı 64-65 maddeden oluşan çok geniş bir çalışma başlattı. Çalışmanın merkezinde ceza infaz sisteminde bazı suçlarda yatılan cezanın ½’ye düşürülmesi ve denetimli serbestlik süresinin 2 yıldan 3 yıla çıkarılması gibi düzenlemeler yer alıyor. “Ceza adaleti” sağlama amacıyla başlatılan düzenlemede infaz sistemi kapsamında ilk kez hayata geçecek alternatif öneriler var. Bunlardan biri örgütlü suçlar haricinde 65 yaş üstü hükümlülerle ilgili. 65 yaş üstü cezası kesinleşmiş hükümlülerin cezasını cezaevi dışında, örneğin ev hapsi ya da kamuda çalışma gibi 

Okunma Sayısı: 5301
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Kemal

    8.11.2019 03:34:34

    Ben 65 yaşında olan bir kisiyim bununla ilgili bir yasa çıkacak deniyor o zaman ben ev hapsinde mi kalmam gerekecek.Ayrica bu yasa ne zaman çıkar acaba ?

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı