"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AB: Türkiye ile ilgili endişelerimiz artıyor

18 Mart 2021, Perşembe 17:42
Halkların Demokratik Partisi (HDP) hakkında kapatma davası açılmasına ve Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun vekilliğinin düşürülmesine bir kınama da Avrupa Birliği'nden geldi.

Brüksel'den yapılan ortak açıklamada Gergerlioğlu'nun vekillikten alınıp dokunulmazlığının kaldırılmasının yanı sıra hakkındaki tutuklama kararı ile Yargıtay Başsavcısının HDP'nin kapatılması için dava açmasının derinden endişe yarattığı belirtildi.

Ülkedeki en büyük ikinci muhalif partinin kapatılmasının milyonlarca seçmenin haklarının ihlali olacağı belirtilen açıklamada, "Söz konusu durum, Türkiye'nin temel haklar konusunda geriye gidişi ile ilgili AB'nin kaygılarına yenilerini eklemektedir" denildi.

Açıklamada "Bir AB adayı ve Avrupa Konseyi'nin bir üyesi olarak Türkiye ivedilikle demokratik temellerine geri dönmeli demokrasiye, insan haklarına ve hukukun üstünlüğüne sahip çıkmalıdır" ifadeleri kullanıldı.

Euronews Türkçe

Etiketler: AB, Türkiye, endişe
Okunma Sayısı: 2365
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı