"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

ABD'den 'NATO'nun devri kapanabilir' uyarısı

09 Kasım 2019, Cumartesi 11:19
ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo Rusya ve Çin'e dair uyarılarda bulundu ve NATO'nun 'günümüzün zorluklarıyla mücadele edebilecek şekilde' güçlenmesi gerektiğini söyledi.

Berlin'de konuşan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Çin'in 'kendi halkı üzerinde baskı uyguladığını' iddia ederek bunun 'Doğu Almanyalılara çok tanıdık geleceğini' söyledi.

Pompeo, Rusya'yı ise komşularını işgal etmekle ve muhalefeti ezmekle suçladı.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un "NATO'nun beyin ölümü gerçekleşti" sözlerine katılmadığını belirten Pompeo, "70 yılın ardından NATO'nun büyümesi ve değişmesi gerek. Günümüzün gerçeklikleri ve zorluklarıyla yüzleşmesi gerek" dedi ve ekledi:

"Eğer uluslar NATO'nun ihtiyaç duyduğu kaynakları sağlamadan, sözlerini tutmadan NATO'nun savunma faydalarından yararlanabileceğini düşünürse, NATO etkisizleşebilir veya NATO'nun devri kapanabilir."

Etiketler: ABD, NATO
Okunma Sayısı: 1099
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı