"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, 'çuval' eylemini kınadı

12 Kasım 2014, Çarşamba 18:59
ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, İstanbul'da ABD askerlerine yönelik eyleme tepki gösterdi.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliğinden, Eminönü'nde bir grubun Amerikan askeri olduğu ifade edilen üç kişinin başına çuval geçirmesiyle ilgili görüntülere ilişkin sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan açıklama yapıldı. Barışçıl protesto hakkına ve ifade özgürlüğüne saygı duyulduğu ifade edilen açıklamada, "Türkiye'yi ziyaret eden üç Amerikalı askere yapılan saldırıyı gösteren videoyu son derece çirkin bulduğumuzu ifade ediyoruz. Bugün, İstanbul'da gerçekleştirilen bu saldırıyı kınıyoruz" ifadelerine yer verildi.

Eylemin, "Türkiye'nin misafirperverliğine saygısızlık teşkil ettiği" kaydedilen açıklamada, "Türk halkının büyük çoğunluğunun da böyle bir eyleme karşı çıkmakta bizlere katılacağı konusunda hiçbir şüphe duymuyoruz" ifadeleri kullanıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi ekipleri, Eminönü'nde bir grubun Amerikan askeri olduğu ifade edilen üç kişinin başına çuval geçirmesiyle ilgili görüntülerin bazı internet sitelerinde yer alması üzerine çalışma başlatmış, olayla ilgili Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi olduğu belirtilen 12 kişi gözaltına alınmıştı.

Etiketler: çuval, abd, kınama
Okunma Sayısı: 1031
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı