"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Afetzedelere ödemeler başladı

26 Temmuz 2019, Cuma 21:31
AFAD Yönetimi Başkanı Mehmet Güllüoğlu, Düzce’deki sel baskınıyla ilgili olarak, “Ödemelere başlandı. Artık hayat normale dönmeye başlamış durumda” dedi.

AFAD Yönetimi Başkanı Mehmet Güllüoğlu, Düzce’nin “afet bölgesi” ilân edilmesi açıklamasına ilişkin, “Açıklamada sehven yazılmış olan o kelimeden dolayı sanki afet bölgesi gibi başka bir ifadeyle karıştırıldı” dedi.

Güllüoğlu, müdahale ve iyileştirme süreçleri anlamında ilk günden itibaren altyapının iyileştirilmesi, hasar tesbitinin yapılması ve hayatın normale dönmesi için çalışmaların gerçekleştirildiğini aktararak, “Ödemelere başlandı. Artık hayat normale dönmeye başlamış durumda. Örneğin Uğurlu Köyü’nde önceden çizmeyle girilebilen yerler artık normale döndü. Tabi birçok bakanımız ziyaret etti, gerekli talimatları verdiler. Arama kurtarma ve iyileştirme faaliyetleri buradaki ihtiyaçlar karşılanana kadar mevzuatın verdiği yetkiler ölçüsünde devam edecek.” diye konuştu.      

Bir yerde afet olduğunda oranın ne kadar etkilendiğine dair tesbit gerektiğini anlatan Güllüoğlu, şunları kaydetti: “Her yağan yağmur, her toprak kayması bir afet değildir. Bizim için önce bunun genel hayatı etkileyen bir afet olduğunun tesbit edilmesi gerekiyor ki, ondan sonra hem biz hem yardım kuruluşları çalışmalarını başlatabilsin. Açıklamada sehven yazılmış olan o kelimeden dolayı sanki afet bölgesi gibi başka bir ifadeyle karıştırıldı, ama genel hayata etkili bir afet olduğunu, belli kriterler ölçüsünde, ilgili yönetmelik ve genelge çerçevesinde onaylamış olduk.      

Zaten buna yönelik hasar tesbit çalışmalarımızı, etkili bir afet olduğu belli olduğu için onay mekanizması beklemeden başlatmıştık. Onun haricindeki ‘afet bölgesi’ kavramı, Marmara, Van depremleri gibi bir şehrin neredeyse tamamının etkilendiği konularda kullanılmış. Ama Düzce’deki olayda en  fazla Uğurlu ve Esmahanım Köylerimiz etkilenmiş durumda. Dolayısıyla vatandaşlarımız açısından teknik, terminolojik konular arasında çok bir şey değişmeyecek.”  

AA

Etiketler: Düzce, sel, AFAD
Okunma Sayısı: 1048
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı