"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Afyon Mahkemesi, nur talebelerinin sahneye çıktığı bir aşamadır

17 Kasım 2014, Pazartesi 12:25
Yeni Asya Gazetesi Genel Yayın Müdürü Kâzım Güleçyüz 15.11.2014' de Yeni Asya Afyon İlme Hizmet Vakfı tarafından organize edilen programın konuğu oldu.

Güleçyüz, Üstad'ın Afyon ve Emirdağ mahkemeleriyle ilgili şunları söyledi:

Afyon, Üstad'ın hayatında çok önemli bir merhalenin yaşandığı bir yer. Afyon Mahkemesi Üstadın ileri yaşlarında en çok sıkıntı çektiği, zehirlendiği, ölümden döndüğü, pencereleri buz tutan bir hücrede hasta haliyle tek başına bırakıldığı, talebelerinin hizmetine engel olunduğu bir fecaat. Aynı zamanda Risale-i Nur hizmetinin çok önemli aşamalar kaydettiği, önemli virajları ve dönemeçleri geride bıraktığı bir yer. Afyon hapsinde Üstad Elhüccet'üz Zehra'yı telif etmiş.

Bütünlük içerisinde bunları okuyup anlayabilirsek, Risale-i Nur'un tamamını ihata eden bir hizmet anlayışıyla devam ederiz. Bazılarının yaptığı gibi Lahikalar Risale-i Nur'dan sayılmaz deyip onları okumazsak, hariçten esen farklı rüzgarlar karşısında rüzgar ne yöne esiyorsa o tarafa savrulabilen zayıf bir kişilik yapısına mahkum ederiz kendimizi.

Okursak, iyi anlarsak, Üstad'ın içtimai ve siyasi mevzulardaki ikaz ve irşadlarını da iyi hazmedersek, ve şahs-ı manevi manasına bağlı kalarak meşveret mekanizmasını çok iyi işletirsek böyle durumlara düşmeyiz ve Risale-i Nur'un istikamet çizgisini inşallah kıyamete kadar şahs-ı manevi olarak sürdürebiliriz.

Konuşmanın yer aldığı videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Okunma Sayısı: 1183
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı