"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Anayasa anketi: Vatandaşın haberi yok

22 Ocak 2017, Pazar 18:55
A&G’nin üç bin hanede yüz yüze görüşme yöntemiyle gerçekleştirdiği ‘Anayasa ve Yönetim Sistemi’ araştırmasından çarpıcı sonuçlar çıktı.

Milliyet gazetesinde yayımlanan araştırma sonuçlarına  göre halk anayasa konusunda çok fazla da bilgi sahibi değil. Bu nedenle seçmen sandığa giderken, her zamanki saiklerle karar verecek ve tercihini yapacak.

Verileri açıklayan araştırmacıları şu bilgileri paylaştı: “Vatandaşlara, hiçbir uyarı ve hatırlatma yapmadan, Anayasa’yı tanımlamasını istediğimizde; %17.5’i Devletin koyduğu kanunlar, %9.1’i Kanunlar, %7.9’u Yasaların tamamı, %4.6’sı Yönetim biçimi, %4.2’si Hak ve Hürriyetler şeklinde tanım yaparken, %31.3’ü bu konuda fikir beyan etmemiş ya da edememiştir. Seçmene spontane olarak ‘Parlamenter Sistemin’ ne olduğunu sorduğumuzda; %31.1’i Meclis-Milletvekilleri şeklinde tanımlama yapmıştır. Ayrıca %8.0’i Halkın seçtiği yönetim-Demokrasi, %4.6’sı halen yönetildiğimiz sistem, %4.0’ü Partili sistem şeklinde tanımlamıştır. Seçmenin %47.6’sı ise bu konuda fikir beyan edememiştir.”

Okunma Sayısı: 3675
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ali Tam

    22.1.2017 21:38:37

    Egitilmis ile egitilmemisler arasinda pek fark olacagini sanmiyorum. PIZA 13-15 yas arasi ögrenciler arasinda yapiliyor ve Türkiye 60 ülke arasinda 45. Kitap okuyan bir millet de degiliz. Ama kurnaz bir milletiz üzümü paylasmaya gelince herkes birbirini kandiracak kadar tilki.

  • halil

    22.1.2017 19:53:17

    eeee ne demişti rektör bize cahil halk lazım.Eğitim yerlerde sürünürken ne yaptığını bilmeyen bir vatandaş kitlesini her yere sürükleyebilirsiniz

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı