"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

And, insan fıtratına aykırı

24 Ekim 2018, Çarşamba 15:00
İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) İstanbul Şube Başkanı Ali Öner, Öğrenci Andı’nın, yargı kararıyla tekrar geri getirilmesini doğru bulmadıklarını belirterek, “Danıştay’ın temyiz mercisinde insan haklarına aykırı bu kararı bozacağını ümit ediyoruz” dedi.

Öner, Türkiye’de yaşayan diğer etnik kimlikleri yok sayan ve yürürlükten kaldırılan Öğrenci Andı’nın insan haklarına açıkça aykırı bir metin olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti: “Hiçbir çocuk askeri düzen içinde hizaya alınarak ideolojik, milliyetçi, ırkçı ifadelerle varlıklarını birilerinin varlığına armağan etmeye mecbur bırakılamaz. Bütün dinlerin yasakladığı, insan fıtratına aykırı, başta Çocuk Hakları Sözleşmesi olmak üzere Türkiye’nin taraf olduğu tüm uluslararası insan hakları metinlerine aykırı olan ‘Andımız’ın yargı kararıyla tekrar geri getirilmesine karşı çıkıyor, Danıştay’ın temyiz mercisinde insan haklarına aykırı bu kararı bozacağını ümit ediyor ve takipçisi olacağımızı bildiriyoruz.” Öner, MAZLUMDER olarak kimsenin bir ırka mensubiyeti nedeniyle doğuştan üstün olamayacağını, her türlü ırkçı yaklaşım ve uygulamanın karşısında olduklarını sözlerine ekledi. Basın açıklamasına, çeşitli sivil toplum kuruluşları da destek verdi.

***

Erdoğan'dan Danıştay'ın tartışmalı 'öğrenci andı' kararına ilişkin açıklama

Öğrenci andı dayatması sona erecek mi?

‘Danıştay’ın kararı vesayetçi sistemin yansıması’

Dayatma hortlamasın

Bu garabeti savunmak hiçbir partiye hayır getirmez

Dayatmaya hayır

Askerî vesayet hortlatılıyor mu?

'Kemalist ideolojiyi zorla okutmak dayatma ve zulümdür'

AA

Etiketler: af, af teklifi, mazlumder
Okunma Sayısı: 1672
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı