"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Dayatma hortlamasın

23 Ekim 2018, Salı 01:29
Danıştay’ın “Öğrenci Andı”nı kaldıran yönetmelik hükmünü iptal etmesine ilişkin kararı, toplumun birçok kesiminden tepki görüyor.

Danıştay’ın, 8 Ekim 2013’te kaldırılan ‘Öğrenci Andı’ için ‘yeniden okutulsun’ şeklinde bir karar alması ‘Kemalist vesayetin hortlatılması’ olarak yorumlanırken, farklı kesimlerdeki kişilerin tepkisine yol açtı. Milliyetçi, Ulusalcı ve Kemalist çevrelerden destek gören karara, demokrat ve muhafazakar çevreler tepkili. Yeni Asya Gazetesi olarak, 2011’de artan ve 2013’te ‘Öğrenci Andı’nın kaldırılmasına giden süreçte yapılan tartışmalar da manşetlerimize ve haberlerimize şu şekilde yansımıştı; 2 Nisan 2011’de “Öğrenci andına Danıştay zırhı’ manşetiyle gündeme taşıdığımız haberle yapılan uygulamaya karşı çıkılmıştı. 20 Eylül 2013’de ‘Andınız’ı kaldırın’ manşetiyle öğrencilere zorla okutulan and metnine tepki gösterilmişti. 9 Ekim 2013’te “Öğrenci andı tamam sıra diğer yeminlerde” manşetiyle ‘Öğrenci Andı’nın kaldırılması haberleştirilmişti.

Haber: Ülker Yılmaz Caba

ulkery.caba@ye­ni­as­ya.com.tr

***

Bu garabeti savunmak hiçbir partiye hayır getirmez

Dayatmaya hayır

Askerî vesayet hortlatılıyor mu?

'Kemalist ideolojiyi zorla okutmak dayatma ve zulümdür'

Okunma Sayısı: 2872
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı