"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

‘Danıştay’ın kararı vesayetçi sistemin yansıması’

23 Ekim 2018, Salı 09:50
Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu , Danıştay’ın Öğrenci Andı’nın kaldırılmasını iptal eden kararı hakkında, Twitter hesabından açıklama yaptı.

Öğrenci Andı’nın pedagojiye aykırı olduğu gerekçesiyle kaldırıldığını belirten Davutoğlu, “Andımız uygulaması, 1930’lu yılların otoriter zihniyetinin bir ürünüdür. Vesayetçi sistem ve zihniyetle yürütülen mücadele çerçevesinde, 2013 yılında pedagojiye aykırı bulunularak kaldırılmıştır” ifadelerini kullandı. Danıştay’ın yetkisini aştığını savunan Davutoğlu, şöyle devam etti; “Danıştay’ın yetkisini aşarak yerindelik denetimi yapması, zihniyet ve biçim itibariyle vesayetçi sistemin yansımasıdır. Türkiye’nin çetin mücadeleler sonucunda elde ettiği demokratik kazanımlar hassasiyetle korunmalı, milletimizin enerjisi ayrıştırıcı tartışmalarla harcanmamalıdır.”

***

Dayatma hortlamasın

Bu garabeti savunmak hiçbir partiye hayır getirmez

Dayatmaya hayır

Askerî vesayet hortlatılıyor mu?

'Kemalist ideolojiyi zorla okutmak dayatma ve zulümdür'

Okunma Sayısı: 1167
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı