"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Anlaşma Türkiye ve Filistin’e kaybettirir

19 Aralık 2015, Cumartesi 09:35
Mavi Marmara gemisine yönelik saldırı konusunda, Türkiye ile İsrail’in anlaştığı haberleri üzerine İHH tepki gösterdi. İHH açıklamasında; İsrail ile yapılacak bir anlaşmanın Türkiye, Filistin halkı ve Ortadoğu halklarının aleyhine olduğunu belirtildi.

İsrail’de yayın yapan Haaretz gazetesi Türkiye ile İsrail arasında yapılacak anlaşmanın detaylarını açıkladı. İsrail medyasına göre Türkiye ve İsrail anlaştı ve İsrail Türkiye’ye Mavi Marmara’da ölenlerin ailelerine tazminat ödeyecek Türkiye Mavi Marmara olayını kapatacak.

Anlaşmaya göre, İsrail Türkiye’ye 20 milyon dolar tazminat ödeyecek. Bunun karşılığında Türkiye çok önemli bir Hamas yöneticisini İsrail’e iade edecek ve Hamas’ın İstanbul’daki aktivitelerini sınırlandıracak. 

İHH tepkili

“Türkiye ile İsrail’in anlaşmaya yakın olduğu” haberlerine, Mavi Marmara gemisinin de içinde yer aldığı yardım filosunu organize eden İHH’dan tepki geldi. İHH’dan yapılan açıklamada, “Türkiye ile İsrail arasında yapılacak bir anlaşmanın Türkiye, Filistin halkı ve Ortadoğu halklarının aleyhine olduğunu düşünüyoruz. İsrail ile anlaşma ve hele hele Mavi Marmara dâvâsının aleyhine olan bir anlaşma Türkiye’ye de, Gazze’ye de kaybettirir” denildi. 

“Kırmızı bülten kararı derhal Interpol’e gönderilmeli

İHH, Mavi Marmara saldırısının sorumlularıyla ilgili açılan dâvâlardan da vazgeçmeyeceklerini açıkladı: “Mavi Marmara’ya saldıran bütün katiller cezasını çekecektir. Hiçbir dâvâdan vazgeçilmeyecektir. Davalar pazarlık konusu edilemez. Türkiye’deki Ceza dâvâsında mahkemenin verdiği kırmızı bülten kararı derhal Interpol’e gönderilmeli.”

“Gazze ablukası kalkmalıdır”

Türkiye’nin İsrail’le uzlaşma için öne sürdüğü 3 şart; özür, tazminat ve Gazze’ye ablukanın kaldırılması. İsrail basınında yer alan haberlerde Gazze ablukasının kaldırılacağına dair bir madde yer almıyor. İHH’dan yapılan açıklamada, “İHH’nın Gazze Ablukası ve Mavi Marmara konusundaki duruşunda hiçbir değişiklik yoktur. Gazze ablukası kalkmalıdır ve kalkana kadar mücadele edeceğiz. Ambargo abluka aynı şey değildir. Mesele, Ambargo meselesi değil mesele Abluka meselesidir. Ambargo İsrail’in kendi tarafından malzeme geçişi, Abluka ise Gazze’ye deniz ve karadan uygulanan Gazze ile beraber Akdenizin işgalidir” denildi.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 1564
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Mustafa Işıldak

    19.12.2015 17:36:12

    ONE MINUTE! ONE MINUT! ONE MINU! ONE MiN! ONE Mi! ONE M! ONE! ON! O! ! ABİMSİNNNN!!!!!

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı