"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AYM Başkanı Arslan: Şu anda önümüzde 47 bin bireysel başvuru var

23 Eylül 2019, Pazartesi 12:31
Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, "Şu anda Anayasa Mahkemesinin önünde 47 bin bireysel başvuru var." açıklamasında bulundu.

2012'den bu yana 244 binin üzerinde bireysel başvuru yapıldığını belirten Arslan, "Mahkememiz bunlardan 197 binini sonuçlandırdı." dedi. 

***

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, AİHM önünde Türkiye’den yapılan başvuru sayısını ve ihlal sayısını azaltmanın pratikteki hedef olduğunu belirterek, “7 yıl sonra geldiğimiz noktada bu pratik hedefin önemli ölçüde gerçekleştiğini görebiliyoruz. 2012 yılında bireysel başvuru henüz başlamadan AİHM’in önünde 16 bin 900 başvuru vardı. Türkiye’den yapılan 16 bin 900 başvuru vardı. Bugün baktığımızda bu başvuru sayısı 8 bin 800. Bunun yaklaşık yarısının da 15 Temmuz 2016 sonrası yapılan başvurular olduğunu ifade ettiler. Türk Anayasa Mahkemesine bireysel başvurunun kabulüyle anayasa koyucunun pratik amacı da önemli ölçüde gerçekleşmiş oldu ve AİHM’e Türkiye’den yapılan başvuru sayısı da ihlal sayısı da önemli ölçüde azaldı.” değerlendirmesini yaptı. Arslan, “Bugün geldiğimiz noktada gerçekten yine dünyada hiçbir Anayasa Mahkemesi’nin karşılaşmadığı bir iş yüküyle karşı karşıyayız. Şu anda derdest 47 bin bireysel başvuru var Anayasa Mahkemesi’nin önünde” dedi.

AA

Etiketler: aym, zühtü arslan
Okunma Sayısı: 1936
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı