"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Aytaç Baran' dosyası ağır ceza mahkemesine gönderildi

21 Ekim 2015, Çarşamba 11:02
Yeni İhya Der Başkanı Baran'ın öldürülmesi sonrası çıkan olaylara katıldıkları iddiasıyla haklarında dava açılan 16 sanıklı dava dosyasının Kayseri Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesine karar verildi.

Yargıtay 5. Ceza Dairesi, Yeni İhya Der Başkanı ve Hüda Par üyesi Aytaç Baran ile 3 kişinin öldürülmesi, 11 kişinin de yaralanmasının ardından çıkan olaylara katıldıkları iddiasıyla haklarında dava açılan 16 sanıklı dava dosyasının güvenlik gerekçesiyle Kayseri Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesini kararlaştırdı.

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi iddianameyi kabul ettikten sonra dava dosyasının güvenlik gerekçesiyle başka ile nakli konusundaki talebi, Diyarbakır Valiliği ve Cumhuriyet Başsavcılığınca değerlendirildi.

Adalet Bakanlığına gönderilen taleplere ilişkin değerlendirme sonucunda Yargıtay 5. Ceza Dairesi, dosyanın Kayseri Ağır Ceza Mahkemesine nakline karar verdi.

Diyarbakır'da İhya Der Başkanı ve Hüda Par üyesi Aytaç Baran, 9 Haziran'da uğradığı silahlı saldırıda ölmüş, saldırının ardından çıkan olaylarda 3 kişi ölmüş, 11 kişi de yaralanmıştı.

İddianamede, şüphelilerden M.Ç, M.F, B.F, E.Ç, M.P, H.D, M.D, C.A. hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" 5 yıldan 10 yıla, Y.T, Y.D, S.D, B.K, M.Y, F.Ö, İ.A. ve A.D. hakkında da "silahlı terör örgütüne üye olmak" ile "ruhsatsız silah taşımak ve bulundurmak" suçlarından 6 yıldan 13 yıla kadar hapis isteniyor.

AA

Etiketler: aytaç baran, dava, duruşma
Okunma Sayısı: 1393
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı