"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Baransu’nun babasından aydınlara teşekkür

26 Haziran 2015, Cuma 12:18
Balyoz darbe planı haberinden dolayı Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan gazeteci Mehmet Baransu’nun bir an önce tahliye edilmesini isteyen aydınlara, baba Bahattin Baransu teşekkür etti.

Balyoz darbe planına ilişkin yaptığı haberler sebebiyle tutuklanan gazeteci Mehmet Baransu'nun cezaevinde uğradığı hak ihlallerine son verilmesi ve derhal salıverilmesi için aydınlar imza kampanyası başlattı. Aralarında Ahmet İnsel, İsmail Beşikçi, Akın Birdal, Erdal Doğan, Necati Aba, İsmail Beşikçi Baskın Oran, Ufuk Uras ve Ragıp Zarakolu'nun da bulunduğu çok sayıda aydın, gazeteci, aktivist kampanyaya destek verdi. Aydınlar, “Türkiye'de devran çok hızlı dönmekte. Kendisinden açıkça intikam alınmakta olan Baransu ilk planda hemen tahliye edilmeli ve adalet derhal yerine getirilmelidir.” dedi. 

Baransu’nun tahliye edilmesi için kampanyayı düzenleyenlere sonsuz teşekkür ettiklerini aktaran Bahattin Baransu, aydınlık günleri görmek istediğini belirtti. Oğluna cezaevinde büyük bir psikolojik baskı yapıldığını söyleyen Baba Baransu, “Mehmet’in başına bir şey gelmesinden korkuyorum. Bazı geceler yatamıyorum. Haftada bir kez Mehmet’le görüşme hakkımız olduğu halde onu ya adliyeye getiriyorlar ya da görüştürmüyorlar. Bir saat görüşeceğiz onu da zehir zemberek yapıyorlar.” diye konuştu. 

‘MEHMET’E KATİL GİBİ DAVRANIYORLAR’

Oğlunun cezaevinde tecrit edildiğini anlatan Baba Baransu, “Mehmet’e katil gibi muamele ediyorlar. Daha belirli bir suçu olmadığı halde psikolojik baskı yapıyorlar. İdam cezası olursa demek ki yargılamadan infaz edecekler. Mehmet darbe haberlerini yapmamış olsaydı, başkaları içerideydi. Devlet ve millet adına bu haberleri yaptı ve Türkiye’yi darbeden kurtardı. Yoksa Türkiye’de darbe olacaktı.” ifadelerini kullandı. 

Okunma Sayısı: 1973
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı