"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Başsavcı'nın öldüğü kazada yeni gözaltı

12 Mayıs 2017, Cuma 21:53
DENİZLİ Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper ve makam şoförü Muzaffer Akşehirli'nin öldüğü,, koruma polisi Ramazan Uğur'un ise yaralandığı kazayla ilgili, kazaya neden olan kamyon şoförünün yanı sıra, aracın sahibi de gözaltına alındı.

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper ve şoförü Muzaffer Akşehirli'nin öldüğü koruma polisi Ramazan Uğur'un ise yaralandığı, geçen çarşamba günü meydana gelen kazayla ilgili soruşturma sürüyor. Olayla ilgili Başsavcı vekili Vedat Kadri Özüer ve 1 Cumhuriyet savcısı, özel olarak görevlendirildi. Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı oluşturulan özel ekiple, soruşturmayı her detayı ince ince değerlendirip, büyük bir titizlikle yürütüyor. Ayrıca özel ekibin kazayla ilgili tüm ihtimalleri de değerlendirdiği öğrenildi.

BİRÇOK İHMAL TESPİT EDİLDİ

Özel ekip, Başsavcı Alper'in içinde bulunduğu makam otomobiline çarpan kamyonun şoförü U.T.'nin ehliyetinin, bir ay önce alkollü yakalandığı için 2 yıllığına alınmasının dışında ayrıca şoförün SRC belgesinin de olmadığını belirledi. U.T.'nin memleketi Uşak'tan kazadan yalnızca 4 gün önce Denizli'ye geldiği ve altyapı çalışması yapan bir firmanın taşeron şirketine kiralanan kamyonu kullanmaya başladığı öğrenildi. U.T.'nin kullandığı kiralık kamyona yönelik de araştırma yapan özel ekip, araç muayenesinin de olmadığını, kaza sırasında tonaj sınırının çok üstünde yük taşıdığını tespit etti.

KAMYON SAHİBİ DE GÖZALTINDA

Bunun üzerine kamyonun sahibi Z.A. da gözaltına alındı. Kazayla ilgili gözaltında tutulan kamyon sahibi Z.A. ile şoför U.T.'nin yarın 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak' suçundan adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper'in ölümüne ilişkin yapılan haberler ve sosyal medyada yazılan yorumları tek tek incelemeye aldı.

Başsavcının ölümüyle ilgili Cumhuriyet Gazetesi'nin internet sitesinden dün yayınlanan habere ilişkin bugün sabah saatlerinde internet sitesinin Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARINA DA SORUŞTURMA

Öte yandan soruşturma kapsamında, haklarında yakalama kararları bulunan Tuncay Opçin ve Emre Uslu'nun da Başsavcının ölümüyle ilgili yaptıkları sosyal medya paylaşımları nedeniyle haklarında "Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan işlem yapılacağı belirtildi.

Ayrıca Başsavcının ölümüyle ilgili sosyal medyada paylaşım yapan diğer şahısların tespit edilmesi durumunda bu kişiler hakkında da işlem yapılacağı öğrenildi.

***

Okumak için tıklayınız:

Oğuz Güven gözaltına alındı

Emre Uslu hakkında soruşturma

Kazada vefat eden Başsavcı Mustafa Alper, ebediyete uğurlanıyor...

'İlk bulgulara göre trafik kazası olduğu tespit edilmiştir

Üzücü haber Denizli'den geldi!

 

DHA

Okunma Sayısı: 5950
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı