"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Batı’yla ilişkileri bozmak terör örgütlerinin ekmeğine yağ sürer

22 Temmuz 2017, Cumartesi
Almanya krizini köşesine taşıyan Hürriyet yazarı Taha Akyol dünkü yazısında önemli değerlendirmelerde bulundu.

Akyol dünkü yazısında, “Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın dün “AB’ye tam üyelik bizim stratejik hedefimizdir” diyordu; çok doğrudur. Batı’da terör örgütlerine yardım edenler var; bu konudaki eleştirilerinde Türkiye yerden göğe haklıdır. Fakat Batı’yla ilişkileri bozmak terör örgütlerinin ekmeğine yağ sürer. Türkiye’nin yapabileceği çok şey var: Rasyonel diplomasi, hukuk ve demokrasi standartlarını yükseltmek, kamu diplomasisini geliştirmek gibi... AGİT ve Venedik Komisyonu’nun raporları Türkiye’de hukukun ve demokrasinin durumu hakkında çok olumsuz bir tablo çiziyor. Klişe gerekçelerle tutuklamalar yapılması bu tabloyu büsbütün ağırlaştırıyor.

Fakat üç ay geçti, Adalet Bakanlığı AGİT ve Venedik Komisyonu raporlarına, saygın hukukçuların imzasıyla cevabi raporlar yazmadı! Yazamıyorsa, olumsuzlukları en azından hafifletecek reform önerileri hazırlamalıydı. Unutmayalım; terörle mücadele için de ekonomik gelişme için de rasyonel diplomasi, hukuk devleti ve demokrasi olmazsa olmaz unsurlardır” ifadelerini kullandı. 

Etiketler: taha akyol
Okunma Sayısı: 2559
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı