"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bediüzzaman’ın müjdeleri tahakkuk edecek

05 Mart 2019, Salı 01:11
YAZARIMIZ ŞÜKRÜ BULUT, BEDİÜZZAMAN’IN AVRUPA HAKKINDAKİ DEĞERLENDİRMELERİNE DİKKAT ÇEKEREK, “AVRUPA’DA VE TÜM DÜNYADA ADIM ADIM KUR’ÂN HAKİKATLERİ HÂKİM OLACAKTIR” DEDİ.

Yeni Asya gazetesi yazarı Şükrü Bulut, Adana’da “Bediüzzaman’ın Avrupa’ya Bakışı” başlıklı seminerde yaptığı konuşmada, “Bediüzzaman Hazretlerinin müjdelidiği gibi, Avrupa’da ve tüm dünyada adım adım Kur’ân hakikatleri hâkim olacaktır” diye konuştu. ‘Zübeyir Gündüzalp Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen seminerde İslam âleminin en popüler ve bu nispette de en yanlış anlaşılan konularından biri olan Avrupa Birliği ile ilgili hususlar paylaşıldı. “Avrupa ve Avrupa Birliği ile alakalı mevzular, Risale-i Nurlarda ehemmiyetli bir konumda bulunduğundan, bu mevzuyu en iyi bilen ve bilmesi gereken Nur Talebeleri’dir” diyen yazar Şükrü Bulut, “Bugün Avrupa’nın değişik ülkelerinde Kur’ân hakikatlerinin tetkiki sonucu, bu hakikatleri anlayanların gün geçtikçe artarak devam etmesi bu meselenin istikbale ait teyididir. Bu noktadan Bediüzzaman’ın, “Biz doğru İslamiyet’i ve İslamiyet’e ait doğruluğu, hal ve etvarımızla göstersek, onlardan fevç fevç İslamiyet’e dahil olacaktır” manasındaki müjdeleri bu açıdan büyük bir önem arz etmektedir” şeklinde konuştu. 

AB, ‘İkinci Avrupa’ya karşı

“Birinci Avrupa’nın, adalet, hürriyet ve hukukun üstünlüğü vb. evrensel değerlere dayalı yüksek medeniyeti, bütün işleri şer ve tahribat olan İkinci Avrupa’ya karşı güçlü bir set teşkil etmektedir” ifadelerini kullanan Bulut şöyle devam etti: “Bu manada Birinci Avrupa’nın en birinci vasfı, medeniyetlerinin aslında Endülüs Medeniyetinin bir devamı olması ve onların manen Endülüs’ün çocukları payesine layık olmalarıdır. Üstad Bediüzzaman’ın bu konuda bize tavsiyelerini, “Avrupa sizden adalet ve müsavat bekler” sözleri özetlemektedir. Avrupa Birliği Hz. İsa’nın bir barış ve terakki projesidir. Bu projenin tüm insanlığa şamil olması ise, Hıristiyanlık dininin tesaffi edip İslamiyete inkılâbı sonucu, iki dininin ve mensuplarının birleşmesiyle, hak kuvvet bulup tüm dünyada hâkim olacak ve beşer gül- gülistana dönecektir inşallah. Bu konuda öne çıkan birinci husus, Müslümanlarla Hıristiyanlar arasında icra edilecek servis ve rehberlik görevidir. Bunu da gerçekleştirecek olan, Avrupa meselesine bihakkın vakıf Nur Talebeleri’dir.” 

Toptancı yaklaşılmamalı

Avrupa Birliği’nde Hz. Ömer’in adalet sistemine benzer bir adaletin ihya edildiğini ifade eden Bulut, “Biz, eğer Avrupa’yı ve Avrupa Birliği projesini gerçek anlamıyla tanımış ve şartları gerçekleştirip birliğe girmiş olsaydık, bugün ne kişi başına düşen gelir, ne de adalet, hürriyet, eğitim ve işsizlik vb. problemlerimiz olacaktı. Bu konuda çok geç kalındı. Bu konuda Üstad Bediüzzaman’ın, her devlet için tasnifi yapılabilecek olan, Birinci Avrupa, Birinci Amerika, İkinci Avrupa ve İkinci Amerika gibi söylemlerine, bunlarla ilgili görüşlerine dikkat etmek lazımdır. Burada evrensel değerleri hazmedip toplum hayatında icrasını esas maksat yapan Birinci Avrupa ve Birinci Amerika ile insaniyete ait tüm erdemleri göz ardı edip, başta din düşmanlığı olmak üzere insaniyete savaş açan İkinci Avrupa ve Amerika arasında, bütün sahalarda, kıyasıya bir savaş yaşanmaktadır. Ehl-i imanın en büyük çıkmazı ise, Avrupa ve Amerika’ya toptancı bir gözle yaklaşarak onulmaz bir vartaya düşmeleridir” dedi.

Haber: Abdullah Şahİn

Etiketler: avrupa, ikinci avrupa
Okunma Sayısı: 6112
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Necati

    5.3.2019 11:39:38

    Maalesef en büyük sıkıntımız elh-i imanın, toptamcı yaklaşımı ile iki avrupa ve iki Amerika'yı bir görerek islâm düşmanlarını çok ederek

  • ihsan

    5.3.2019 11:22:50

    İNŞAALLAH

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı