"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ben mi değiştim, haksızlıkları görmeyenler mi?

30 Ekim 2019, Çarşamba
Gazeteci yazar Ahmet Taşgetiren, adaletsizliklere dikkat çektiği yazılara itirazlar geldiğini belirterek, “Acaba ben mi değiştim yoksa iktidarda bizim arkadaşlarımız olduğu için artık haksızlık ve adaletsizlikleri görmemeye başlayan kişiler mi değişmiş oldu?” dedi.

Gazeteci yazar Ahmet Taşgetiren, Karar’da yayınlanan “Yazılarım-kendim” başlıklı yazısında (29 Ekim 2019) adaletsizliklere dikkat çektiği yazılara itirazlar geldiğini anlattı. Taşgetiren’in, kendisine yöneltilen “Ne kadar değiştiniz” cümlelerine cevap verdiği yazısının bir bölümü şöyle:

“Acaba ben mi değiştim yoksa iktidarda bizim arkadaşlarımız olduğu için artık haksızlık ve adaletsizlikleri görmemeye başlayan kişiler mi değişmiş oldu? Bakıyorum, adaletsizlik kendilerine dokunduğunda isyan ediliyor, başkalarına dokunduğunda “Zulüm var, ama bugün görmek gerekir mi?” tereddütleri yaşanıyor. İnsanlar bunu kendi yüreklerine kabul ettirebilirler, ama böyle yapamayanları “Değiştiniz” diye suçlamamalılar.”

Bizi susturmak yerine uyarıları kalplere ulaştırın

AKP Milletvekili Mustafa Yeneroğlu’nun tweetlerine yer verdiği yazısında Taşgetiren şunları söyledi: “Ak Parti milletvekili Mustafa Yeneroğlu bir tweet daha atmış; şöyle diyor: “Bir kişinin bile haksız yere mağdur edilmesi küçük kıyametimiz olması gerekirken bir hukukçu olarak adım kadar eminim ki, on binlerce insan haksız yere cezaevinde ve-veya ihraç edilmiş. Artık hukuksuzluklar kanıksandı, vicdanları köreltti, toplumu kemiriyor.” Ne dersiniz, sayın Yeneroğlu da mı değişti, yoksa gerçekte onun “Vicdanları köreltti, hukuksuzluklar kanıksandı” dediği alana girenler mi değişti? Aslında yönetenler yönettikleri toplumun özgürce uyarılarda bulunacağını bildikleri ölçüde kendilerine çeki düzen verirler. “Dost acı söyler” sözü bunun içindir. Ebediyyet inancı olanlar için burada iken uyarılmak, ebediyyet aleminde uyarılmaktan her halükârda iyidir. Onun için dostlar bizi susturacaklarına uyarılarımızın kalblere ulaşmasına yardımcı olsalar daha doğru davranmış olurlar.”

Okunma Sayısı: 6848
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • İ Seyda

    30.10.2019 21:48:39

    "De ki Rabbim adalet üzerine olmayı emretti." Adalet, en küçük hakkı bile dikkate almaktır.

  • Mehmet Yurttaş

    30.10.2019 13:57:02

    Sayın Taşgetiren Vatandaşlık hak ve sorumluluklarını aşan tutum ve davranışların ehli hamiyeti dahi müstebit hale getireceği bir gerçekliktir. Dileriz bu zorunluluklardan kaynaklanan haksızlıklar daha kısa sürede giderilme yolları kolaylaştırılır. Saygılarımla.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı