"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bilgisayarlar görünmez olacak!

18 Kasım 2014, Salı 10:22
Fizikçi ve fütürist Dr. Michio Kaku, çok değil, 20 yıl içinde hayatımızın baştan aşağıya nasıl değişeceğini anlattı.

Fizikçi ve fütürist Dr. Michio Kaku, Hürriyet'ten Zeynep BİLGEHAN'a verdiği röportajda gelecekle ilgili ilginç tahminlerde bulundu.

İşte dikkat çekici başlıklar:

Fizikçi ve fütürist Dr. Michio Kaku, çok değil, 20 yıl içinde hayatımızın baştan aşağıya nasıl değişeceğini anlattı. Kaku’ya göre, arabalar kendilerini kullanacak, bilgisayarlar görünmez olacak, göze takılan lensler sayesinde karşısındaki konuşmasa bile ne dediği anlaşılacak ama belki de en önemlisi demokrasi daha da yayılacak, savaşlar azalacak...

DİL KAVRAMI DEĞİŞECEK

Peki gelecek 20 yıldaki hayatla ilgili tahminleriniz neler?

Gelecek 10 yılda çiplerin bedeli yalnızca bir kuruş kadar olduğunda bilgisayarlar ve internet tıpkı elektrik gibi her yerde ve hiçbir yerde tümüyle görünmez olacak. Örneğin kontakt lenslerle sana baktığımda görüntünün yanında biyografini de öğrenebileceğim. Başka dilde konuşuyorsan, kendi dilimde çevirisini göreceğim. Çok sayıda endüstri evrilecek. Yarım inçlik bir cihazı kaskına taktığında bütün savaş alanı görülebiliyor. Karı-koca ilişkileri değişecek; kontakt lensler birbirlerine bağlandığında diğer insanın ne dediğini görecek. Dolayısıyla insanlar konuşmadan anlaşacaklar.

Kaynak: Hürriyet

Okunma Sayısı: 1608
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Deniz DOĞANAY

    19.11.2014 23:38:24

    Harikalar bekliyoruz. Bize de yetişsin inşaallah...!

  • Eşref

    18.11.2014 11:27:43

    Hürriyetler ve demokrasi artsın da, isterse bilgisayarlar hiç gelişmesin, ben razıyım yâ Hu!..

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı