"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bu kemer sana çok yakışır

15 Ağustos 2018, Çarşamba 17:56
Türkiye Sigorta Birliği (TSB), Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ve arka koltukta emniyet kemeri kullanım alışkanlığı kazandırmayı hedefleyen “Bu kemer sana çok yakışır” isimli kampanyaya da destek veriyor.

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) verilerine göre, sigorta sektörü ilk yarı yılda kasko ve trafik branşlarında toplam 6,3 milyar TL tazminat ödedi. 9 günlük Kurban Bayramı tatili öncesinde yola çıkmadan kasko ve trafik poliçelerini yaptırmanın önemine dikkat çeken TSB, bütün sürücü ve yolcuların trafik kurallarına uymaları gerektiğini hatırlattı.

Önceliğin kazaları önlemek olduğunun belirtildiği açıklamada, hem kazaların hem de azalardaki yaralanmaların önüne geçmek için trafik kurallarına dikkat edilmesi gerektiği vurgulandı. Meydana gelen kazaların yüzde 90’ının açık havada ve düz yolda gerçekleştiğine dikkat çekilerek, bayram tatili öncesi uzun yola gidecek sürücülerin, yolculukları esnasında güvenli sürüş kurallarına uymalarının önemi hatırlatıldı. Trafik kazalarını azaltma ve seyahat güvenliği bilinci oluşturmak amacıyla çeşitli projeler hayata geçiren TSB, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ve arka koltukta emniyet kemeri kullanım alışkanlığı kazandırmayı hedefleyen “Bu kemer sana çok yakışır” isimli kampanyaya da destek veriyor.

Sigorta sektörü ilk yarı yılda kasko ve trafik branşlarında toplam 6,3 milyar TL tazminat ödedi.

Trafik kazalarında artış yaşanan bayram dönemlerinde araçlarıyla yola çıkacak sürücülerin kasko ve trafik poliçelerini yaptırmaları, hem araçların güvence altına alınması hem de bütçelerinin korunması açısından önem taşıyor. Güvenceli hayatın sürekliliği için, risklere karşı vatandaşları koruyan sigorta sektörü, yılın ilk yarısında kasko ve trafik branşlarında yaklaşık 6,3 milyar TL tazminat ödediğini açıkladı.

Altı Ayda 613 bin kaza oldu, 1629 kişi öldü

TSB, kemer kullanımının hem ön koltukta hem de arka koltukta bir zorunluluk olduğunu hatırlatıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü ve Sigorta Bilgi Merkezi ortak verileri 2018 yılının ilk yarısında 613 bine yakın trafik kazası meydana geldiğini ortaya koyuyor. Emniyet Genel Müdürlüğü verilerine göre ise bu kazalarda, olay anında, 1.629 kişi öldü ve 146 binden fazla kişi de yaralandı. Çocukları ile seyahat edecek olanların çocuk oto koltuğu kullanması gerekiyor.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 1995
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı