"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bu maaşlarla yaşanmaz

27 Mayıs 2024, Pazartesi
Türkiye genelinde “Açlığa ve Sefalete Hayır” sloganıyla 8 ayrı şehirde miting düzenleyen Tüm Emekliler Sendikası, İzmir’de de meydanlara çıktı.

Tüm Emekliler Sendikası Ege Bölgesi Şubeleri, İzmir Gündoğdu Meydanı’nda biraraya gelerek ellerinde “Artık Yeter”, “Açlığa Yoksulluğa Teslim Olmayacağız”, “Bu Maaşlarla Yaşanmaz”, “Diyanetin Şatafatı Emeklinin Yoksulluğu”, “Sermayeye Değil Emekliye Bütçe”, “Emekliler Yürüyor Dayanışma Büyüyor” yazılı dövizlerle Cumhuriyet Meydanına kadar yürüdü.

Sendika’nın Seferihisar Şube Başkanı Emire Özkoç, “Birileri beyler, paşalar gibi yaşarken, aklımıza hayalimize gelmeyecek kadar lüks hayatlar sürerken, bu ülkenin her karış toprağına ter dökmüş emeklileri açlıkla sınamak, ne vicdanidir, ne ahlakidir, ne de insanidir. Sosyal devlet de bu değildir” dedi.

Emekli Kemal Karataş artık bıçağın kemiğe dayandığını belirterek “Emekliler bundan önce de iyi değildi ancak artık bıçak kemiğe dayandı. Bugün 10-15 bin lira maaş alan bir emekli 10-15 bin ev kirası veriyor. Aldığı maaştan çoluğuna çocuğuna para veremiyor. Emekliler olarak artık sözün bittiği yerdeyiz. Artık emekliden iktidara oy da yok rahatta yok” diye konuştu.

İzmir - Anka

Okunma Sayısı: 910
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı