"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bu yeminle demokrasi olmuyor

23 Haziran 2015, Salı
Mecliste bir yemin töreni daha 12 Eylül darbe anayasasının dayattığı antidemokratik metin okunarak yapılacak. Milletvekilleri “ilke ve inkılaplara bağlılık” yemini edecek...

Cumhurbaşkanı da, vekiller de

Yeni seçilen her cumhurbaşkanına ve milletvekillerine anayasa zoruyla dikte edilip okutturulan yemin metninde, “Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma” ibaresine de yer veriliyor.

1961 anayasasında bile yoktu

1961 Anayasasında bulunmayan ve 12 Eylül darbe yönetiminin dayattığı 1983 Anayasasındaki yemin metnine ilave edilen bu ibare, o zamandan beri her yeni seçilene metazori okutturuluyor.

Tartışma konusu dahi yapılmıyor

Çağdaş ve ileri demokrasilerde benzerine rastlanmayan bu ilkelliğin 1982’den beri hiç dokunulmadan ve tartışma konusu dahi yapılmadan sürdürülmesi, demokrasimizin “kalite”sini ele veriyor. 

Küpür: YENİ ASYA — 22 Haziran 2011

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 2525
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Kadir

    23.6.2015 10:21:25

    Sapka inkilabina bagli kalmak demek bu kadar önemli. Kaldiki bu inkilaba bagliligi delenler en basta TBMM üyeleri. Hem ant ic hem de hemen ve herzaman o andi del bu ne perhiz ne lahana tursusu. Veya madem deleceksin niye andini iciyorsun?

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı