"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bugün de büyük bir zulüm yaşanıyor

28 Şubat 2019, Perşembe 23:29
28 Şubat sürecinde üç kızıyla birlikte cezaevinde yatan, adı başörtüsü eylemleriyle özdeşleşen HDP milletvekili Hüda Kaya, 21. yılında 28 Şubat’la ilgili BBC Türkçe’nin sorularını cevapladı.

O dönemde binlerce kadının zulüm gördüğünü söyleyen Kaya, bugünkü iktidarınsa başörtüsünü ve 28 Şubat’ı istismar ettiğini öne sürdü ve “Bugünle 28 Şubat’ı kıyas mümkün değil” dedi. Kaya 28 Şubat sürecindeki başörtüsü eylemleri ve İslamcı çizgideki yayınlardaki, kılık kıyafet yönetmeliklerini eleştiren yazıları nedeniyle ceza döneminin başladığını anlattı. Kaya’ya göre bugünkü AKP iktidarı hem başörtüsünü hem de 28 Şubat’ı istismar ediyor. Haklar ve özgürlükler açısından 28 Şubat’a kıyasla bugünkü şartların çok daha ağır olduğunu belirten Kaya, toplumun tümüne yönelik bir zulüm yaşatıldığını savunuyor; “28 Şubat’ın gerçekten çok çok üzerinde, farklı bir süreci yaşadığımızı düşünüyorum. Bugünkü bu iktidarın politikaları ile sadece 28 Şubat’ta olduğu gibi halkın belli bir kesimine ait bir zulüm yok, şu anda genelleşmiş ve toplumun her kesimine sirayet etmiş büyük bir zulüm yaşanıyor.”

Etiketler: 28 şubat, hüda kaya
Okunma Sayısı: 2494
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı