"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Can Bartu Ülker Stadı'ndan ebediyete uğurlanıyor

13 Nisan 2019, Cumartesi 14:05
Vefat eden Türk sporu ve Fenerbahçe'nin efsane ismi Can Bartu için Ülker Stadı'nda veda töreni düzenlendi.

83 yaşında vefat eden Türk sporu ve Fenerbahçe'nin efsane ismi Can Bartu için veda töreni düzenlendi.

Ülker Stadı'nda taraftara ve halka açık gerçekleştirilen törene Can Bartu'nun ailesinin yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ve yönetim kurulu üyeleri, Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük, sarı-lacivertli futbol takımının teknik heyet ve oyuncuları, kulübün diğer şubelerinin sporcu ve yöneticileri, eski futbolcular ile CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, kulüp çalışanları, spor, siyaset ve medya dünyasından isimler katıldı.

Can Bartu'nun Türk ve Fenerbahçe bayraklarına sarılı naaşı, Fenerbahçeli futbolcuların omuzlarında, taraftarların alkışları eşliğinde Ülker Stadı'nda saha içinde oluşturulan platforma getirildi.

Bakan Kasapoğlu: "İlelebet yaşatmanın gayreti içinde olacağız"

Törende konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, bir efsaneye veda etmek üzere bir araya geldiklerini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Sporcu kişiliği, insani ilişkileri ve davranışlarıyla örnek bir şahsiyeti kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Ancak, efsaneler ölmez inancı içinde Can Bartu'yu gelecek nesillere öğreterek onu ilelebet yaşatmanın gayreti içinde olacağız. Ailesi, spor camiası ve tüm milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun."

Türkiye'nin başı sağolsun

Kulüp başkanı Ali Koç ise Fenerbahçe tarihine adını altın harflerle yazdırmış bir efsanenin öldüğünü vurgulayarak, "Acımızı paylaşan herkese teşekkür ediyor ve saygıyla selamlıyorum. Törene devleti temsilen katılarak bize destek veren iyi bir Fenerbahçeli Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na teşekkür ediyorum. Örnek kişiliği, asil duruşu, müthiş zekası, beyefendiliği, lafını esirgemeyen dobra karakteri, eşsiz başarıları ve tüm temsil ettikleriyle efsane olmuş büyük bir Fenerbahçeliyi kaybettik. Acımızın tarifi yok. Fenerbahçe'nin ve tüm Türkiye'nin başı sağolsun." diye konuştu.

Başkan Koç, şunları kaydetti:

"Gözün arkanda kalmasın. Bu taraftar, bu çocuklar yarın senin için oynayacak ve kazanacak. Asla unutmayacak. Bu formayı taşıyacak binlerce sporcu seni her zaman sevgi ve saygıyla hatırlayacak. Her zaman gururla taşıdığın çubuklu forma bize emanet. Hakkını helal et bizlere. Ailesine, camiamıza ve Türk sporuna başsağlığı diliyorum."

Vefa Küçük: "Sembol biriydi"

Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük de Can Bartu'nun sadece Fenerbahçe'nin değil Türk sporunun saygı duyduğu bir isim olduğuna vurgu yaparak, şu ifadeleri kullandı:

"Lefterler, Canları ve daha nicelerini seyretme bahtiyarlığına ulaştım. Can Bartu, Türk toplumunda çocuklara ismi verilen sembol biriydi. Benim büyük torunuma da Can ismini verdik. Onun önünde saygı ve sevgiyle eğiliyorum."

Can Bartu'nun cenazesi, öğle vakti Marmara İlahiyat Fakültesi Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

AA

Etiketler: Can Bartu, Fenerbahçe
Okunma Sayısı: 922
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı