"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Çavuşoğlu'ndan S-400 açıklaması

09 Mayıs 2019, Perşembe 17:50
Rusya'dan S-400 alım sürecinin ertelenmesi tartışmalarına ilişkin kendisine yöneltilen bir soru üzerine konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Bizim tarafımızdan erteleneceği açıklaması yapılmadı" ifadelerini kullandı.

Reform Eylem Grubu Toplantısı'na Beştepe'de yapıldı.

İlk kez Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlık ettiği toplantı sonrası Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu kameralar karşısına geçti ve açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

S-400 GERİLİMİ 

"S-400'ün Türkiye'ye getirilmesi konusunda bizim tarafımızdan erteleme açıklaması olmadı. Hiç alınmaması yönünde diğer ülkelerden yorumlar geliyor. ABD'nin bazı iddiaları var. F-35'ler dahil NATO sistemlerine verebileceği zararlar olduğu söyleniyor. Son sözü uzmanların söylemesi gerektiğini söyledik. Ortak çalışma grubu kurulması ve buna NATO'nun başkanlık etmesi gerektiğini söyledik. Bu konuda ne yaptığımızı biliyoruz. Cumartesi günü ABD Dışişleri Bakanı Pompeo ile S-400 konusunu görüşeceğiz."

Okunma Sayısı: 1236
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı