"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Cerattepe'de dağılmayan gruba müdahale edildi

17 Şubat 2016, Çarşamba 11:10
Artvin'de, Cerattepe bölgesine giden yolu kapatarak maden şirketi yetkilileri ve iş makinelerinin geçişine izin vermeyen gruba, ikinci gün de dağılmamaları üzerine güvenlik güçleri müdahale etti.

Artvin Cerattepe bölgesinde 38 hektar alandaki "Bakır ve Açık Ocak Altın İşletme Projesi" kapsamında, ilgili şirketin çalışmalara başlamak üzere iş makineleriyle maden sahasına çıkacağını duyan ve dün sabah saatlerinde Çamlık Mahallesi mevkisinde yaklaşık 200 araçla yolu kapatan grup, güvenlik güçlerinin biber gazıyla müdahalesine rağmen bölgeden ayrılmayarak geceyi burada geçirdi.

Bu sabah günün ağarmasıyla güvenlik güçleri, yola park edilen araçları çekici yardımıyla yoldan kaldırdı.

Yaklaşık 2,5 saatlik çalışmanın ardından güvenlik güçleri, iş makinesi üzerine çıkarak ve barikat kurarak yolları kapatan gruptakilerin dağılmasını, aksi takdirde müdahale edeceklerini söyledi.

Grubun dağılmaması üzerine polis, biber gazıyla müdahale etti. Buna rağmen iş makinelerinin üzerinden inmeyen, Yeşil Artvin Derneği Başkanı Neşe Karahan'ın da aralarında bulunduğu bazı kişiler gözaltına alındı.

Gruptakilerin bazıları yoldaki barikatları ateşe verirken, yolun üst tarafından kayaları yuvarlayarak yolu trafiğe kapattı. Bazı kişiler ise polise taş atarak karşılık verdi.

Gruptakiler, Cerattepe yolu üzeri Atmaca mevkisinde, polislerin üzerine taş yuvarladı. Bunun üzerine güvenlik güçleri, biber gazıyla yeniden müdahale ederek grubu dağıttı.

Yaklaşık 1,5 saatlik müdahalenin ardından polis, Atmaca mevkisinde beklemeye başladı.

Olay yerindeki sağlık ekipleri, gazdan etkilenen vatandaşlar ile taş atılması sonucu yaralanan güvenlik güçlerine müdahale etti.

AA

Okunma Sayısı: 1218
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı