"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Cerrahpaşa'da ameliyatlar yapılamıyor iddiası

21 Aralık 2018, Cuma 10:06
İstanbul’da bulunan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde gerekli malzemelerin olmaması nedeniyle ameliyat hizmetlerinin verilemediği iddia ediliyor.

Geçen pazar ve pazartesi günü hastane tarafından ameliyat olacak hastalar telefonla aranarak, “Malzeme yok, ameliyatınızı yapamıyoruz” denildiği, hastaların da hastanenin şikayet bölümüne ameliyatların yapılmadığını ilettiği öğrenildi. SES Aksaray Şube Başkanı Aydın Erol ise salı gününden itibaren rutin ameliyatların yapıldığını söyleyerek hastanedeki durumu, “Daha önce ameliyat için başvuranlara gönüllü bir şekilde liste verilerek, ‘bu malzemeleri alman gerekiyor’ deniliyor” diye aktardı.

‘MALZEME OLMADIĞI İÇİN AMELİYATLARIN OLMAYACAĞI SÖYLENDİ’

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde ameliyatların yapılmadığına dair haberlere ilişkin hastane yönetimi tarafından dün bir açıklama yapıldı. Yönetim, ameliyatların yapılmadığı haberlerinin gerçeği yansıtmadığını belirtti. Fakat hastanenin şikayet bölümünde hastalar da ameliyatların yapılmadığını dile getirdi. SES Aksaray Şube Başkanı Aydın Erol, hastanede birçok malzemenin eksik olduğunu şöyle anlattı:

“Geçtiğimiz pazar akşamı ve pazartesi günü ameliyata çağrılacak birçok hastaya malzeme olmadığı için ameliyatların olmadığı söylendi. Bu durum salı gününden sonra biraz daha normalleşti. Vakalar rutin alınmaya başlandı. Ancak 10-15 gün içerisinde eğer ihale yapılmazsa ciddi bir sorunla karşı karşıya kalacağız.”

‘BAŞKA ÇARE OLMADIĞI İÇİN MALZEMELERİ HASTA ALIYOR’

Ameliyat olacak hastalara liste verilerek ‘bu malzemeleri alman gerekiyor’ denildiğini belirten Erol, hastaların başka çare olmadığı için malzemeleri almak zorunda kaldıklarını anlattı. Erol, sözlerine şöyle devam etti: “Bu malzemelerin maliyeti 100 TL ile 1500 TL arası değişiyor. Cuma gününden itibaren bu duruma SGK tarafından dikkat çekildi. Hastane bunları temin etmek zorunda. Etmediği takdirde eğer bu malzemeleri hastaya aldırırsa malzemenin parasını ister. Ayrıca SGK da hasta başına ciddi bir ceza keser. Birkaç gündür durum biraz daha stabil…Ameliyatlar azaldı. Şu an aksamaların çok hissettirilmediği görülüyor.”

 

Okunma Sayısı: 3390
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Tugba ışık

    23.12.2018 09:24:17

    Yapilan haber dogrudur.Kasim ayinda ameliyat olan kizima 650 tl malzeme parasi verdim.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı