"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Çin kendini savundu

03 Temmuz 2015, Cuma 10:55
Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu, Uygur Özerk Bölgesi’ndeki Müslümanların oruç, namaz gibi dini ibadetlerini yerine getiremedikleri yönündeki haberleri yalanladı.

Yapılan açıklamada, “Xinjiang’da Müslümanlar Ramazan ayı boyunca ve her zaman huzur içinde yaşam sürmektedir.” denildi. 

Çin Konsolosluğu, Uygur Özerk Bölgesi’ndeki Müslüman halkın işkence gördüğü ve ibadetlerini yerine getiremedikleri yönündeki haberlerin asılsız olduğunu iddia eden yazılı bir açıklama yaptı. 

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: 

“Çin Halk Cumhuriyeti anayasası, vatandaşların din ve inanç özgürlüğüne sahip olduğunu taahhüt eder. Çin Halk Cumhuriyeti’nde hiçbir devlet makamı, sosyal kuruluş veya şahıs, vatandaşları bir dine inanmaya veya inanmamaya zorlayamaz. İnanan ve inanmayan vatandaşlar arasında ayrımcılık yapamaz. Çin Halk Cumhuriyeti Xinjiang’da bulunan Müslümanların din ve inanç özgürlüklerine son derece değer vermiştir, saygı göstermiştir ve de bu özgürlükleri garanti altına almıştır. 

Ramazan ayı boyunca, Çin Halk Cumhuriyeti Hükümeti ve Çin Xinjiang Özerk Bölge Hükümeti, inananların dini duygularına, dini gereksinimlerine ve gelenek – göreneklerine karşı oldukça saygılı, anlayışlı, koruyucu olmuştur ve hiçbir kurumun veya şahsın, Müslümanların Ramazan boyunca oruç tutmaları, ibadet için toplanmaları, iftar ve benzeri etkinlikleri yapmalarına engel olacak hiçbir şeye izin vermez. Aynı şekilde Müslüman restoran sahiplerinin Ramazan ayı boyunca restoranlarını normalde olduğu gibi açıp, açmama konusundaki seçimlerine saygı göstermiştir ve zorlama içerikli müdahale önlemleri almamıştır. 

Bir takım medya ve kişilerin Xinjiang’da Müslümanların Ramazan ayı boyunca oruç tutmalarının, namaz kılmalarının ve benzeri dini ibadetlerini yerine getirmelerinin yasaklandığı yönündeki söylemleri gerçeklerle kesinlikle uyuşmamaktadır ve asılsızdır. Xinjiang’da Müslümanlar Ramazan ayı boyunca ve her zaman huzur içinde yaşam sürmektedir.” 

Okunma Sayısı: 2770
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı