"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Çınar itfaiyesine 'ihmal' soruşturması

18 Ocak 2016, Pazartesi 15:42
Diyarbakır, Çınar’daki kanlı saldırıya itfaiyenin ‘gereğince müdahale etmediği iddiaları’ üzerine soruşturma başlatıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Çınar’daki saldırıya itfaiyenin ‘gereğince müdahale etmediği iddiaları’ üzerine soruşturma başlatıldığını açıkladı. 

Başsavcı Ramazan Solmaz tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: “13.01.2016 tarihinde Çınar İlçe Emniyet Amirliği'ne yönelik patlayıcı madde yüklü araç ile terör saldırısı düzenlenmiş, saldırıda bir polis memurumuz şehit olmuş, 5 sivil vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 40 vatandaşımız da yaralanmış olup, çok sayıda ev, iş yeri ve araç zarar görmüştür. Çınar Cumhuriyet Başsavcılığı'nca patlama sonrasında çıkan yangına Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Çınar İtfaiye Amirliği'nin, gereğince müdahale etmediği yönündeki iddialarından dolayı Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 160/1 maddesi kapsamında, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Çınar İtfaiye Amirliği görevlileri ve ilgililer hakkında soruşturma başlatılmakla; olaydan sonra itfaiyenin yaptığı müdahalede kasıtlı veya ihmalli davranışla herhangi bir suç işlenip işlenmediğinin tespiti yönünde başlatılan Çınar Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 2016/32 numaralı soruşturması devam etmekte olup, soruşturmanın safahatı ve sonucu hakkında kamuoyuna ayrıca bilgi verileceği kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Etiketler: diyarbakır, çınar.
Okunma Sayısı: 1140
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı