"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Çocukları rahat bırakın

17 Ağustos 2016, Çarşamba
Çocuk istismarı suçlarına her gün bir yenisi eklenirken, Anayasa Mahkemesi’nin yaptığı KANUNÎ düzenleme kafaları karıştırınca tepkilere sebep oldu. Büyük bir sorun haline gelen çocuk istismarı resmî verilere göre her geçen gün artıyor.

AYM, son günlerde dış basında da yer bulan ve 15 yaşından küçük çocuklara  istismarın suç olmaktan çıkarıldığı iddialarına ilişkin yazılı bir açıklama yaparak cevap verdi.

Son günlerde medyada yer alan haberlerde 15 yaşını tamamlamamış çocuklara yönelik her türlü cinsel davranışın cezalandırılmasını öngören maddeyi iptal ettiği iddia edilmişti. AYM’nin resmî internet sitesinden yapılan açıklamada, 15 yaşından küçük çocuklara cinsel istismarı düzenleyen maddenin halen yürürlükte olduğu vurgulanarak, “Anayasa Mahkemesi’nin iptal kararı, kategorik olarak on beş (15) yaşından küçük çocuklara karşı işlenen cinsel istismar fiillerinin suç olmaktan çıkarılmasını ima dahi etmemektedir” denildi. Açıklamada, iptal kararının ‘orantılılık ilkesi’ne aykırı olduğu gerekçesiyle alındığı hatırlatılarak, kanunî boşluğa sebep olunmaması için kararın 6 ay sonra Resmî Gazete’de yayınlanacağı ve bu süre zarfında Meclis’in gerekli düzenlemeyi yapabileceği kaydedildi.

Çocuklara karşı işlenen suçlar sürekli artıyor

ResmÎ verilere göre, 2008-2012 yılları arasında çocuklara yönelik istismar suçunda sürekli bir artış yaşandığı ortaya çıkıyor. Adlî Sicil İstatistik Genel Müdürlüğü verilerine göre, 2014 yılında çocuklara yönelik istismar suçundan toplam 18 bin 104 dâvâ açıldı. Bu dâvâlarda 13 bin 968 kişi çocuklara cinsel istismar suçundan mahkûm oldu. Cinsel istismar suçunun en fazla işlendiği il ise İstanbul olarak belirlendi. İstanbul’u İzmir ve Ankara izledi. Bu dâvâlar dışında hakları hiç aranamayan binlerce çocuğunda var olduğu düşünüldüğünde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın acil olarak çocukların haklarına yönelik çalışma başlatması bir zorunluluk.  

İstanbul - Yeni Asya

Okunma Sayısı: 3063
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı