"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Cuma hutbesi için seçilen önemli konu

07 Temmuz 2017, Cuma 15:53
Türkiye genelindeki tüm camilerde, Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan "İmanımız ve ı̇nsanlığımızın ı̇mtı̇hanı: Mültecı̇ler" konulu cuma hutbesi okundu.

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan ve Türkiye genelinde camilerde okunan cuma hutbesinde, "Misafir kardeşlerimizi külfet değil, rahmet vesilesi olarak görelim. Bazılarının yanlışlarını tamamına yüklemeyelim. Bilelim ki kardeşliğimiz, birliğimiz, dirliğimiz, huzurumuz bizlere emanettir. Merhametimize sığınan, bizden yardım uman her bir can, imanımız, İslamımız ve insanlığımızın bir imtihanıdır." ifadelerine yer verildi.

Hutbede, Mekkeli muhacir kardeşlerine gönülden kucak açan Medineli ensara atıfta bulunularak, "Yüce Rabbimize şükürler olsun ki Allah Resulü’nü rehber edinen, bu ilk Müslüman nesli kendisine örnek alan aziz milletimiz de asırlardır muhacire ensar oldu. Irkı, dili, dini ne olursa olsun kendisine sığınanlara hiç düşünmeden gönül kapılarını açtı." vurgusu yapıldı.

Son zamanlarda milletin bu alicenaplığına gölge düşürecek birtakım olumsuzluklara üzüntüyle şahit olunduğu belirtilen hutbede, özellikle kimi çevrelerce Türkiye'nin kardeşlik ve misafirperverliğine yönelik bir algı operasyonu yürütüldüğü vurgulandı.

Çoğu mesnetsiz iddia ve paylaşımlarla kin ve nefret duygularının körüklenmeye, milletin birlik ve beraberliğinin, huzur ve muhabbetinin zedelenmeye çalışıldığına dikkati çekilen hutbede şunlar kaydedildi:

"Bu konuda her mümin kardeşimiz dikkatli ve ferasetli olmak durumundadır. Peygamberimizin ifadesiyle 'Müminler, birbirlerini sevmede, birbirlerine merhamet ve şefkat göstermede, tıpkı bir organı rahatsızlandığında diğer organları da bu acıyı paylaşan bir bedene benzer.' Öyleyse geliniz! Misafir kardeşlerimizi külfet değil, rahmet vesilesi olarak görelim. Bazılarının yanlışlarını tamamına yüklemeyelim. 'Allah hiç kimseye, hiçbir millete böyle ağır bir imtihan yaşatmasın' diye dua edelim. İçinden geçtiğimiz bu zorlu süreçte milletçe bizi ayakta tutan ve en fazla ihtiyaç duyduğumuz değerlerin feraset, basiret ve sağduyu olduğunu unutmayalım. Bilelim ki kardeşliğimiz, birliğimiz, dirliğimiz, huzurumuz bizlere emanettir. Merhametimize sığınan, bizden yardım uman her bir can, imanımız, İslamımız ve insanlığımızın bir imtihanıdır."

15 Temmuz şehitleri için okunacak hatmi şeriflerin duasına davet

Milletin varlığına ve değerlerine yönelik girişilen 15 Temmuz ihanetinin birinci yıl dönümünün idrak edileceği hatırlatılan hutbede, 15 Temmuz şehitleri olmak üzere bütün şehitlerin ruhlarına ithafen ülke genelinde hatm-i şerifler okunacağı bildirildi.

Hutbede, 14 Temmuz günü cuma namazı öncesinde bütün camilerde şehitleri anma programları düzenleneceği ve okunan hatimlerin duasının yapılacağı bildirilerek, "Şehitlerimize bir vefa borcu olarak, sizleri yapılacak dualara hep birlikte 'amin' demeye davet ediyoruz. Canlarıyla bu toprakları bizlere vatan kılan bütün şehitlerimize bir kez daha Yüce Rabbimizden rahmet, gazilerimize şifalar niyaz ediyoruz." ifadeleri kullanıldı.

AA

Okunma Sayısı: 4807
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Adil

    7.7.2017 23:49:05

    Bizim kendi ülkemizde suriyeliler kadar hakkımız yok.nereye is için müracat etti ise adamlar korkudan evrakları geri çevirdi. 15 temmuzda ölümden döndü 9 ay sonra içeri alındı...Doğru çok doğru imanimiz ve insanligimiz çok büyük bir imtihandan geçiyor.haksız yere daha suçunun ne olduğunu bile bilmiyor kaç aydır cezaevinde ler.inşallah insanlığa gelirde suçsuz insanları birakirsiniz.cennet ucuz değil cehennemde lüzumsuz değil.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı