"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Demokrasi ve hukuk olmayınca siyaset patinaj yapıyor

10 Kasım 2019, Pazar
İNOSAM Başkanı Gürkan Avcı, Türkiye’deki siyasÎ hareketlerin hemen hemen tamamının patinaj yapıyor olmasını, Türk halkının sınıf bilincinden yoksunluğu yanı sıra ülkede demokrasi ve hukukun olmamasına bağladığını söyledi.

İNOSAM (İnostratejik Ar-Ge Merkezi) Başkanı Gürkan Avcı, Türkiye’deki siyasî hareketlerin hemen hemen tamamının patinaj yapıyor olmasını, Türk halkının sınıf bilincinden yoksunluğu yanı sıra ülkede demokrasi ve hukukun olmamasından kaynaklandığını belirtti.

Okumayan, araştırmayan, sorgulamayan ve hesap sormayan bir toplumsal beyin meydana geldiğini söyleyen Avcı, “Böyle giderse yani güçlü bir siyasî  irade ortaya çıkıp uluslar arası merkezlerin İslâmlaşma kılıfı altında iktidarlara yürüttürdüğü bu sinsi plana dur diyemezse Türk toplumu, ısıtılan kazandaki kurbağa sendromuna uygun bir şekilde protestanlaşmasını yani Amerikanlaşmasını büyük ölçüde tamamlamış olur. Türkiye’de kadına ve hayvanlara karşı şiddet uygulayanlar şeytanlaştırılıyor tıpkı Amerika’da olduğu gibi, ama haksızlık, adaletsizlik, eşitsizlik, sömürü, istismar, köleleştirme ve gayri insanî muameleler artarak devam ediyor, hatta kanıksatılıyor bu size önemli bir ipucu olsun” dedi.

Toplum maddiyatçı ve bencil hale getiriliyor

Türk toplumunun tıpkı Amerikan toplumunda olduğu gibi 10 yıl sonra bu günle kıyaslanmayacak derecede maddiyatçı ve bencil hale getirileceğini ileri süren Gürkan Avcı, “Toplumu ve özellikle gençliği apolitikleştirme, konformizme ve hedonizme bulaştırma protestanlaştırmanın gereğidir. Toplum tıpkı Amerikan toplumunda olduğu gibi kadim insanî değerler, erdem, ahlâk, eşitlik, hak, adalet yerine başka haklarla meşgul edilip yalnızca bunlarla ilgilenecek. Oysa Türk eğitim sistemimizin sorunu, bilim ve teknoloji üzerine kurulacak demokratik, insanî bir düşünsel temel yokluğundan kaynaklanıyor” diye konuştu. 

HABER: FATİH KARAGÖZ

Etiketler: demokrasi, hukuk, siyaset, patinaj
Okunma Sayısı: 2141
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı