"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ebolayla mücadele için servet bağışladı

23 Ekim 2014, Perşembe 23:15
BD'li milyarder işadamı Paul Allen, Ebola'yla mücadele için 100 milyon dolar bağışlayacak.

Microsoft'un kurucularından milyarder işadamı Paul Allen, yaptığı açıklamada, Batı Afrika'daki Ebola hastalığıyla mücadele için 100 milyon dolar bağışlayacağını bildirdi. 

İşadamı Allen'in bağışlayacağı paranın 26 milyon dolarının doğrudan ABD Hastalık Kontrol Önleme Merkezine (CDC), 7 milyon 500 bin dolarının Massachusetts Üniversitesi (UMass) Tıp Fakültesine ve kalan kısmının da Amerikan Kızılhaçı, UNICEF ve sivil toplum kuruluşlarına gideceği belirtildi. 

Ebola'yla mücadelede bugüne kadarki en büyük bağışı yapan işadamı Allen, bu konuda küçük çaplı bağışçıları yönlendirmek amacıyla  ''www.TackleEbola.com'' adıyla bir de web sitesi açtı.

Web sitesinin 6 bin el yıkama istasyonunun kurulması ve virüsten etkilenenlerin tedavisinin yapıldığı sağlık merkezlerindeki yatak sayısının artırılması gibi ihtiyaçların sağlanmasına yardımcı olması bekleniyor.

Allen'in iş ortağı Bill Gates de 50 milyon dolar bağışlayacağını, Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg ve pediatri uzmanı eşi Priscsilla Chan ise Ebola salgınıyla mücadele amacıyla 25 milyon dolar bağış yapacaklarını duyurmuşlardı.

Etiketler: paul allen, rbola, microsoft
Okunma Sayısı: 758
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı