"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ekrem Pakdemirli'nin cenazesi İzmir İlahiyat Camisi'nden kaldırılacak

01 Ocak 2016, Cuma 19:20
Tedavi gördüğü hastanede dün vefat eden Prof. Dr. Ekrem Pakdemirli, İzmir'de defnedilecek.

Hükümetlerde uzun süre ekonomiden sorumlu bakanlık görevi yürüten, Başbakan eski yardımcılarından Pakdemirli için yarın İzmir İlahiyat Camisi'nde, öğle namazını müteakip cenaze namazı kılınacak ve Balçova Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Maliye ve Ulaştırma eski bakanlarından ve Başbakan eski yardımcılarından Prof. Dr. Pakdemirli, 21 Ekim 2015'te Akhisar ilçesindeki tarlada, kendi üretimi olan zeytin toplama aparatını tanıttığı sırada başını, traktörün yük kaldırmak için kullanılan parçasına çarpmıştı. Ağır yaralanan Pakdemirli, önce Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Burada beyin ameliyatı yapıldıktan sonra CBÜ Tıp Fakültesi Hafsa Sultan Hastanesi'ne sevk edildi. Burada da iki kez beyin ameliyatı geçirdi ancak bilinci açılmadı. Bugün saat 07.55 sıralarında, kalbinin durması sonucu vefat etmişti. 

EKREM PAKDEMİRLİ KİMDİR?

Prof. Dr. Ekrem Pakdemirli, 1939'da İzmir'de dünyaya geldi. Orta öğrenimini Manisa'da tamamladı. ODTÜ Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi. Aynı okulda yüksek lisans derecesi aldı. Londra Imperial College'de doktorasını tamamladı. Devlet Planlama Teşkilatı'nda grup başkanlığı ve müsteşar yardımcılığı, Dokuz Eylül Üniversitesi rektör yardımcılığı, Hazine ve Dış Ticaret müsteşarlığı, Başbakanlık başdanışmanlığı ve merkez büyükelçiliği görevlerinde bulundu. 18, 19, 20 ve 21. dönemlerde Manisa milletvekili olarak Ulaştırma bakanlığı, Maliye ve Gümrük bakanlığı, Devlet bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı yaptı. Turgut Özal'a en yakın bakanlar arasında gösterildi. Özal'ın cumhurbaşkanı olmasının ardından Yılmaz başbakanlığında kurulan iki hükümette de bakan olarak görev yaptı. 2003 yılından bu yana Bilkent, Başkent ve İstanbul Ticaret üniversitelerinde öğretim üyesi olarak görev yaptı. Evli, beş çocuk ve yedi torun sahibi Pakdemirli, uçuş merakıyla da biliniyordu.

Okunma Sayısı: 2475
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı