"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

En kötü dış politika 'Suriye' politikası

20 Şubat 2016, Cumartesi 11:36
Akademisyen, yazar Fikret Başkaya, Ankara’da gerçekleşen saldırının son durak olmayacağına vurgu yaptı.

Başkaya, “Artık hiçbir şeyi tahmin etme imkanımız yok. Kimin nerede ne patlatacağı bilinmiyor artık. Bu iktidar, memleketi terör memleketine dönüştürdü. Daha çok savaş ortamına sürüklenen bir ülke bu. İnsanların aklına başına alması gerekiyor.” dedi.

Akademisyen, yazar Fikret Başkaya, Ankara’da Genelkurmay yakınında gerçekleşen saldırı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bu yapılan katliamların ilk olmadığını kaydeden Başkaya, Reyhanlı, Diyarbakır, İstanbul, Ankara'da da gerçekleşen katliamları hatırlattı. İktidarın Suriye ile olan sınırını aştığını iddia eden Başkaya, konuşmasına şu şekilde devam etti: “Dünyanın 60 ülkesinden gelen cihatçıları oradan geçirdiler. O cihatçılara her türlü yardımı yaptılar. Bir başka ülkenin içişlerine hiçbir diplomatik ilkeye uymayacak şekilde karıştılar. ABD, NATO ile bir olup rejim değiştirmeye kalktılar. Gerekçeleri, oraya demokrasi götürmek.. orası diktatörmüş. Diktatör denilen kişiyle bunların sarmaş dolaş olmadığını bilmeyen var mı? Bu adam diktatörse neden sarmaş dolaş oldunuz? Oraya yapılan bu müdahale, oradaki terörü buraya taşıdı. Ülke savunmasız hale geldi.”

ÇOK SAYIDA MÜLTECİNİN GELMESİYLE ÜLKE TAMAMEN TERÖRE AÇIK HALE GELDİ

Suriye’den çok sayıda mülteci geldiğine vurgu yapan Başkaya, başta mültecilerin gelmesinin istendiğini söyledi. Sayının belirli seviyeye gelince Birleşmiş Milletler'in müdahale etmesinin beklendiğini kaydeden Başkaya, “Sayı belirli seviyeye gelince BM müdahale edecek sanıldı. Hesap tutmadı, bu sefer umduklarının yüz katı kadar buraya mülteci geçti. O geçenlerin ne olduğu belli değil. Bu ne demek? Senin ülken tamamen teröre açık hale geldi. Bu sonuncu olmayacak. Bu iktidarın tamamen basiretsizliğinin, dış politika zaafının ve diplomasiden anlamamasının bir sonucu.” açıklamasında bulundu. 

EN KÖTÜ DIŞ POLİTİKA, TÜRKİYE’NİN SURİYE POLİTİKASI

Türkiye’nin Suriye politikasını eleştiren Başkaya, konuşmasına bir örnek vererek şöyle devam etti: “Mesela dünya ölçeğinde bir yarışma açılsa, en kötü dış politika vakası hangisidir diye, Türkiye’nin Suriye politikası açık ara birinciliği alır dünyada. Böyle bir şey olamaz. Bu kadar yanlış, bu kadar akıl dışı bir dış politika dünyada mümkün değil. Ama bunlar başardılar. Bir şeyi daha başardılar. Israrda da başardılar. Hala geri adım atmıyorlar. Her aklını başına almamak böyle sonuçlanıyor. Bu insanların ölümünde bu iktidar sorumludur.”

Ankara’da yapılan saldırının son olmayacağını iddia eden Başkaya konuşmasını şu şekilde sonlandırdı: “Maalesef son durak olmayacak. Artık hiçbir şeyi tahmin etme imkanımız yok. Kimin nerede ne patlatacağı bilinmiyor artık. Bu iktidar, memleketi terör memleketine dönüştürdü. Daha çok savaş ortamına sürüklenen bir ülke bu. İnsanların aklına başına alması gerekiyor.”

Okunma Sayısı: 1574
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı