"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Farklılıklar zenginliğimizdir

29 Kasım 2014, Cumartesi 12:35
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Edirne'de restorasyonu tamamlanan Büyük Sinagog'u ziyaret etti.

Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren ile Edirne Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu'nun karşıladığı Bakan Müezzinoğlu, sinagog hakkında Güneren'den bilgi aldı.

Sinagog çıkışında gazetecilere açıklamada bulunan Bakan Müezzinoğlu, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'in sinagogla ilgili açıklamalarını sehven yaptığını ve Vali Şahin'in bu yanlışı daha sonra düzelttiğini söyledi.

İsrail askerinin Mescid-i Aksa saldırısının insanlık dışı olduğunun altını çizen Müezzinoğlu açıklamasında

"Biz tabi ki Mescid-i Aksa'da yapılan yanlışı, bir medeniyet merkezine, bir ibadethaneye İsrail askerinin o şekilde girmesini ve ibadeti engelleyen, ibadethaneye postallarıyla girmesini insanlık dışı buluyoruz. Dolayısıyla büyük yanlışlığın karşılığının sanki burada da bir karşılığıymış gibi duygu, düşünce, ifade doğru değil. Bizim farklı medeniyetlerin eserlerini bulundurmamız zenginliğimizdir. Bunlar insanlık mirasıdır, bunları yaşatmak, geleceğe taşımak, bu inancın mensuplarının da buralarda özgürce yaşayabildiklerinin ispatıdır. Bu medeniyeti onlara sunabilmiş bir milletin mensuplarıyız." ifadelerine yer verdi.(AA)

Okunma Sayısı: 1148
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı