"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Gazeteci Köklü cinayetinde kullanılan bıçak, 'parlak cisim' olarak adlandırıldı

20 Ocak 2016, Çarşamba 15:40
İstanbul Kadıköy'de, kartopu oynayan gazeteci Nuh Köklü’nün öldürülmesine ilişkin olay yeri görüntüleri mahkemeye ulaştı.

CD çözümünü yapan emniyet, olayda kullanılan bıçağı parlak cisim olarak adlandırdı. 

Kadıköy'de 18 Şubat 2015’te arkadaşlarıyla şakalaşıp kartopu oynayan Nuh Köklü’yü (46) öldüren esnaf Serkan Azizoğlu ile ona yardım ve yataklık yaptığı ileri sürülen Nazım Coşaner’in yargılandığı davanın görülmesine devam edildi. Duruşmaya sanık Azizoğlu, müştekiler ve Köklü’nün ailesi katıldı. Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada mahkeme başkanı, akli dengesinin yerinde olup olmadığı raporu alınması için sanığın sevk edildiği Adli Tıp Kurumu’nun 7 Mart 2016’ya randevu verdiğini ifade etti. Mahkeme başkanı, Adli Tıp Kurumu’nun sanığı, Gözlem İhtisas Dairesi’nde müşahede altına alacağını da açıkladı.

Bu arada, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü tarafından olay yeri incelemesiyle ilgili uzmanlık raporu mahkemeye ulaştı. Raporda, olay yeri CD’sindeki görüntülerin uzak, siyah-beyaz ve zaman zaman ters ışıkta olması nedeniyle eşkal belirlemesi yapılamadığı anlatıldı. Suç aleti bıçak ise 'parlak cisim' olarak yorumlandı. 12 sayfalık raporda, görüntülerin kalitesizliğinden bahsedilerek, yakınlaştırma işleminde gerek kartopu oynayan, gerekse kavgaya karışanların eşkalinin net olarak görülmediğine aktarıldı. Ayrıca kayıt çözünürlüğünün düşük olduğunun belirtildiği raporda, görüntülerin karanlık olması, uygun açı ve uzaklıkta bulunmaması nedeniyle şüpheli şahıs veya şahısların yüzünü temsil eden görüntü bilgisinin yeterli olmadığı savunuldu.

Mahkeme başkanının söz verdiği sanık Azizoğlu, kendisine yeteri kadar psikolojik baskı yapıldığını öne sürerek, “Televizyonlara çıkıp benim çocuklarımdan bahsediyorlar. Çocuklarımın psikolojilerini bozuyorlar. Benimle uğraşsınlar tamam da, çocuklarıma dokunmasınlar.” şeklinde konuştu.

Duruşma, Azizoğlu’nun, Adli Tıp Kurumu Gözlem İhtisas Dairesi’ne gönderilmesi için ertelendi.

Okunma Sayısı: 1186
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı