"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Görmez: "Türkiye Türkiye'den çok büyüktür"

12 Mayıs 2017, Cuma 14:31
Diyanet İşleri Başkanı Görmez, "Dünyanın neresine giderseniz gidin Türkiye'nin Türkiye'den çok büyük olduğunu görür ve müşahede edersiniz. Diyanet İşleri Teşkilatı da artık sadece Türkiye'nin Diyaneti değildir." dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Altınova Mahallesi'ndeki İl Müftülüğü yeni hizmet binasının açılış töreninde yaptığı konuşmada, Bursa'nın İslam medeniyetinin ilim ve irfan merkezlerinden olduğunu söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı olarak il müftülükleriyle beraber şehirlerin dini ve manevi hayatına hizmet eden bütün din gönüllüleriyle birlikte en büyük gayelerinin ve hedeflerinin şehirlerin manevi ruhunu korumak, şehirlerin kalbini muhafaza etmek olduğunu dile getirerek şöyle konuştu:

"Bursa ruhu olan, ruhu yüce olan bir şehir. Bursa kalbi olan ve kalbi 'Allah' diye atan bir şehir. Bursa İslam medeniyetinin ilim ve irfan merkezidir. Bursa aynı zamanda irfan mektebidir. Beton binalar çoğaldıkça şehirlerimizin bu ruhu, kalbi zaman zaman zayıflıyor. Şehirlerimizin ruhunu ve kalbini güçlü tutmamız lazım. İşte Diyanet İşleri Başkanlığı olarak il müftülükleriyle beraber şehirlerimizin dini ve manevi hayatına hizmet eden bütün din gönüllüleriyle birlikte en büyük gayemiz ve hedefimiz şehirlerimizin bu ruhunu korumak, kalbini muhafaza etmek. Semalara yükselen gökdelenler çoğaldıkça semadan gelen rahmete ihtiyacımız artıyor. Binalarımız çoğaldıkça asıl insanın ruhunu ve kalbini ayakta tutmak için daha büyük çabalara ihtiyaç duyuyoruz."

"Türkiye Türkiye'den çok büyüktür"

Görmez, Diyanet İşleri Teşkilatının dünyanın her yerinde hizmetleri olan büyük bir teşkilat olduğunu vurguladı.

Dünyanın her yerinden, Türkiye'nin Türkiye'den büyük olduğunu görülebileceğini ifade eden Görmez, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Son zamanlarda Türkiye ile ilgili kullanılan çok güzel bir ifade vardır, benimde hoşuma gidiyor: Türkiye, Türkiye'den çok büyüktür. Dünyanın neresine giderseniz gidin, dünyada hangi mazlumun kalbine dokunursanız Türkiye'nin Türkiye'den çok büyük olduğunu görür ve müşahede edersiniz. Onun için açıkça ifade etmek isterim ki Diyanet İşleri Teşkilatı da artık sadece Türkiye'nin Diyaneti değildir. Orta Asya'da 100 yıllık bir fetret döneminden sonra Müslüman kimliğini yeniden ayağa kaldırmak isteyen bütün dindaşlarımızın, milletdaşlarımızın, kardeşlerimizin da Diyanet İşleri Teşkilatıdır. Kafkasya'da yaşayan bütün Müslüman kardeşlerimizin, Balkanlarda Evladı Fatihan'ın tamamının da Diyaneti oldu. Din hizmetleri, din eğitimi alanında, dini ve manevi ilmi bütün hizmetlerde artık birlikte hareket ediyoruz. Cenabı hakk'a sonsuz hamdüsenalar olsun."

Avrupa'da yaşayan Türk sayısının 5 milyonu bulduğunu hatırlatan Görmez, Diyanet İşleri Teşkilatının bu topluluğun Müslüman kimliklerini koruyan, asimilasyona uğramadan içinde yaşadığı toplumlarla barış içerisinde yaşamasının teminatı olan bir kurum olduğunu anlattı. "Haiti'de Diyanet İşleri Teşkilatının 11 camisi oldu. Sadece yakın coğrafya değil, tüm gönül coğrafyamıza hitap eden bütün dünyaya hitap eden bir müesseseye dönüştü." dedi.

"Diyanet İşleri Teşkilatını gözümüz gibi korumalıyız"

Diyanet İşleri Teşkilatının muhafaza edilmesi gerektiğini vurgulayan Görmez, şunları söyledi:

"Güçlenmesi için yardımcı olmalıyız. Milletlerin siyasi, ekonomik istikrarı elbette önemlidir ama coğrafyamız bize bir şey daha gösteriyor. Müslüman milletler, dini ve manevi istikrarını, dini bütünlüğünü, din güvenliğini kaybettiği zaman siyasi istikrar da ekonomik istikrar da güven de barış da yok olur. Öyle her caminin bir hizbe, her okulun bir partiye ve gruba, her dini müessesenin bir fırkaya dönüştüğü bir Müslüman ülke olmak istemiyorsak coğrafyamız maalesef bu kötülükleri yaşıyor, hep birlikte Diyanet İşleri Teşkilatını gözümüz gibi korumalıyız ve muhafaza etmeliyiz."

AA

Okunma Sayısı: 1639
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • ali

    12.5.2017 15:02:21

    ne hizmet ne hizmet.....

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı