"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Gündem T A M A M

10 Mayıs 2018, Perşembe 01:29
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Şayet bir gün milletimiz ‘tamam’ derse ancak o zaman biz kenara çekiliriz” sözlerinden kısa bir süre sonra sosyal medyada T A M A M etiketi dünya sıralamalarının en üstüne çıkarak gündem oldu. Bu etiketle 2 milyona yakın paylaşım yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Şayet bir gün milletimiz ‘tamam’ derse ancak o zaman biz kenara çekiliriz” sözlerinden kısa bir süre sonra sosyal medyada #TAMAM etiketi dünya trendlerinin en üst sırasına çıktı. Twitter’da ‘T A M A M’ birkaç saat içinde 1 milyondan fazla kişi tarafından paylaşıldı. Muhalif partiler de sosyal medyadaki dalgayı yakalayıp TAMAM tweetleri attı. Cumhurbaşkanı Erdoğan destekçileri ise muhaliflere ‘Erdoğan ile DEVAM’ (#DEVAM) etiketiyle karşılık verdi. DEVAM da kısa sürede dünya trendlerinde üçüncü sıraya kadar çıktı. Cumhurbaşkanı adayları Meral Akşener, Muharrem İnce, Temel Karamollaoğlu da Erdoğan’ın sözlerinden sonra TAMAM tweetleri attı. Muhalefet partileri ve adaylarının 24 Haziran’da düzenlenecek erken seçim öncesi Twitter’da tek bir slogan altında kampanya yürütmüş oldu.

İnce “TAMAM’ı seçim sloganı yaptı

İstanbul Kadıköy’de bir grup ‘TAMAM’ sloganları atarak sokaklara çıktı. Grubun Kadıköy’de herkesi ‘TAMAM’ demeye davet etmesi üzerine polis müdahale etti. Sokağa çıkan 10 gösterici kısa süreyle gözaltına alınıp sorgulandıktan sonra serbest bırakıldı. Grubun gösterisinin videosu da sosyal medyada paylaşıldı. Reuters haber ajansı, Twitter’daki kampanyayla ilgili haberinde “Türkiye’nin yakın tarihinin en popüler ve en ayrımcı siyasetçisi Erdoğan 15 yıldır iktidarda” dedi. AFP haber ajansı da “Erdoğan’ın iktidar partisi sandıktan zaferle çıkacağından emin ama ülkede Erdoğan’ın destekçileri ile en az destekçileri kadar tutkuyla ona karşı çıkan muhalifler arasında büyük kutuplaşma var” ifadelerini kullandı. CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ‘TAMAM’ı seçim sloganı olarak belirlerken, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan da sosyal medya hesaplarından paylaşımlarda bulundu. 

Twitter, bot hesapları sildi

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Twitter’ın ‘Erdoğan ile DEVAM’ (#DEVAM) etiketli paylaşımları, bot hesaplardan yapıldıkları gerekçesiyle sildiğini duyurdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AKP grup toplantısında hükümetin 16 yıllık icraatlarını anlattıktan sonra “Şayet bir gün milletimiz ‘tamam’ derse ancak o zaman biz kenara çekiliriz” çıkışının ardından Twitter’da ‘T A M A M’ etiketi ile başlatılan kampanya dünya gündeminin en üst sırasına çıktı. Twitter’da ‘T A M A M’ etiketli paylaşım ve beğeniler 1 buçuk milyonu aşarken, Cumhurbaşkanı Erdoğan destekçileri muhaliflere ‘Erdoğan ile DEVAM’ (#DEVAM) etiketiyle karşılık verdi. Ancak Twitter sayısı 300 bini aşan ‘DEVAM’ etiketli paylaşımları bir süre sonra sildi. CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, ‘DEVAM’ etiketli tweetlerin silinmesine ilişkin Twitter hesabından paylaştığı mesajda şu ifadeleri kullandı; “T A M A M 1.400.000’i geçti. AKP’li troller karşı kampanya sözcüğü DEVAM için bot hesaplardan 300 bin twit attı. Twitter bunun üzerine, 300 bin sahte twiti yayından kaldırdı. Ve böylece AKP’nin kampanyası çöktü. Sahtekarlık da bir yere kadar…” ‘T A M A M’ — ‘DEVAM’ tartışması Meclis’in de gündemini meşgul ederken, AKP Sözcüsü Mahir Ünal, ‘T A M A M’ mesajlarına tepki göstererek, “Sandığın ne anlama geldiğini anlamayan klavye kahramanları, 24 Haziran gecesi görüşürüz” ifadelerini kullandı.

Tamamlayın dedi ‘Tamam’ demedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Şayet bir gün milletimiz tamam derse ancak o zaman biz kenara çekiliriz” sözleri üzerine sosyal medyada yapılan yüz binlerce “T A M A M” paylaşımı Meclis’te de gündem oldu. Genel Kurul’da Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın, “Tamamlayın lütfen” uyarısında bulununca CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel “Bak ‘Tamam’ dediniz” diye seslendi. Muhalefet milletvekilleri Meclis Başkanvekilini alkışlarken AKP Milletvekili İsmail Tamer ‘Tamamlayın’ dedi ‘Tamam’ demedi” diye seslendi. Meclis Başkanvekili Aydın da “Tamamlayın derken devam ettirdim, onu da görmediniz değil mi? Devam ettiriyoruz” açıklaması yaptı. Aydın’ın sözlerini de AKP milletvekilleri alkışladı. CHP’li Özel, “24 Haziran’dan sonra orada milletin temsilcisi CHP ve millet ittifakının ve size karşı duran bütün partilerin temsilcileri oturacak tamam mı arkadaşlar?” derken CHP sıralarından alkışlarla “Tamam” sesleri yükseldi. Tartışma devam edince Meclis Başkanvekili Aydın, “Tamam, tamam” diye seslendi. Bunun üzerine CHP’li Özgür Özel Aydın’ın sözlerini, “Tamam, tamam Başkan” diye tekrarladı.

Etiketler: twitter, seçim, erken seçim
Okunma Sayısı: 6165
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı