"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hanefi Avcı'ya Yargıtay şoku

24 Aralık 2014, Çarşamba 13:55
Yargıtay 9. Ceza Dairesi, eski emniyet müdürü Hanefi Avcı'ya, "Devrimci Karargah Örgütü" davasında "örgüt üyeliği" suçundan verilen hapis cezasını onadı.

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, Devrimci Karargah Örgütü Davası'nda, sanıklardan eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'ya "Yasadışı silahlı Devrimci Karargah terör örgütü ve mensuplarına yardım etmek" suçundan verilen 5 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasını onadı. Avcı'ya "Ruhsatsız vahim nitelikte tam otomatik ve yarı otomatik silah bulundurup taşımak" suçundan verilen 5 yıl hapis cezası ise düzeltilerek onandı.

Devrimci Karargah Örgütü Davası'nda, "terör örgütüne yardım ve ruhsatsız silah taşımak" suçlarından hakkında verilen hapis cezaları onanan eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, Yargıtay 9. Ceza Dairesinin kararının haksız ve hukuksuz olduğunu, karara karşı her türlü hukuki yola başvuracağını söyledi. 

Yargıtay 9. Ceza Dairesinin kararını değerlendiren Avcı, kararın sürpriz olmadığını, bu heyetten böyle bir karar beklediğini dile getirdi.

Daire kararının haksız ve hukuksuz olduğunu söyleyen Avcı, karara karşı her türlü hukuki yola başvuracağını kaydetti.

Yargıtay 9. Ceza Dairesinin bu davaya bakmaması için daha önce reddi hakim talebinde bulunduklarını hatırlatan Hanefi Avcı, sonuçta kararın lehine sonuçlanacağına inandığını ifade etti. (AA)

Okunma Sayısı: 1684
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı