"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hava kirliliği artacak,işte sebebi

13 Kasım 2014, Perşembe 14:04
İstanbul Çevre Mühendisleri Odası üyesi Kübra Ayçiçek İstanbul'da hava kirliliğinin gittikçe artacağını belirtti.

İstanbul Çevre Mühendisleri Odası üyesi Kübra Ayçiçek, kentin rüzgar yönünün kuzeyden olduğunu söyledi. Ayçiçek, Kanalistanbul, havalimanı ve 3. köprü projelerinin kuzey ormanlarını azaltacağı, bunun da şehrin hava kirliliğini artıracağı uyarısında bulundu. Çevre Mühendisi Kübra Ayçiçek, İstanbul’un mevcut hava kirlilik değerlerini ve bu değerleri etkileyen faktörleri sıraladı. Kirliliğin sebeplerinin çeşitlilik gösterdiğini ve tek sebeple açıklanamayacağını ifade eden Ayçiçek, trafik, ısınma ve endüstrinin birlikte değerlendirilmesi gereğine işaret etti.

Türkiye’nin endüstri ve ticari hacminde büyük yeri olan İstanbul’un bazı projelerle bu özelliğini daha da artıracağı uyarısında bulunan Ayçiçek, mevcut büyük projeleri, özel araç kullanımını ve yeni yerleşim bölgelerini teşvik anlamında risk oluşturduğunu anlattı. Ayçiçek, “Yeni yapılan projelerle de İstanbul’un sınırları genişletilerek bu nüfus artırılmaya çalışılıyor. Bu artış özendirildikçe de özel araç kullanımı artıyor. Bu artık İstanbul’un dayanamayacağı sınır değerlere yaklaşacaktır. Birinci ve ikinci köprü yapılmadan önceki nüfus ile sonraki nüfusu karşılaştırırsanız çok ciddi bir artış söz konusudur. Yine 3. köprü ve havalimanı projesi ile Kanalistanbul projeleri mevcut. İstanbul’un rüzgar yönü kuzeydendir. Kuzey ormanlarından gelen hava İstanbul’un içini temizleyen bir havadır. Şu ana kadar 2 milyona yakın ağaç kesiminden bahsediliyor. Bu aslında İstanbul’un hava kalitesini de etkileyecek bir durumdur.” dedi. 

Mecidiyeköy kirli, sarıyer ve kartal temiz

Bazı bölgelerin trafik yoğunluğu açısından kendi kirletici parametresini oluşturabileceğini anlatan Ayçiçek, “Mecidiyeköy bölgesi kendi kirletici parametresi açısından yüksek değer göstermektedir. Bunun karşısında Sarıyer bölgesi iyi değer gösterir çünkü orman yoğunluğunun olduğu bölgededir. Kandilli bölgesi de yine aynı şekilde temiz gözüküyor ama gemi trafiğinden kaynaklı zaman zaman kirlilikler yaşanabiliyor. Temiz olan yerler Göztepe, Sarıyer, Kartal tarafları gibi görünüyor.” şeklinde konuştu.

Okunma Sayısı: 1608
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı