"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hukuk yoksa demokrasi de yok

05 Haziran 2024, Çarşamba 03:34
YARGITAY BAŞKANI ÖMER KERKEZ, “HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNÜN OLMADIĞI BİR TOPLUMDA DEMOKRASİNİN VARLIĞINDAN VE DEVAMLILIĞINDAN ÇOK SÖZ EDİLEMEZ” DEDİ.

Emekliye ayrılan Yargıtay eski Başkanı Mehmet Akarca için Yargıtay Konferans Salonu’nda veda töreni düzenlendi.

Törende konuşan Yargıtay Başkanı Ömer Kerkez, Akarca’nın, 14 Mayıs itibarıyla emekliye ayrıldığını belirterek, hizmetleri nedeniyle teşekkürlerini iletti. Kerkez adaletin haklıyla haksızı ayırmak olduğunu dile getirerek “Güçlü bir adalet, toplumların önemli direğidir. Eğer adalet güçlü olmazsa bir acziyet doğar. Adil olmak için tek başına hakim, savcı, avukat olmak yetmez. Bunun yanında adil olmayı, adaletli davranmayı, başta hakim savcılarımız olmak üzere herkesin içselleştirmesi gerekir. Adil olmak, gerçek bir hukukçuluğu gerektirir” diye konuştu.

Bağımsız ve tarafsız bir yargı şart

Gerçek hukukçuların hukukun üstünlüğüne inanması gerektiğini kaydeden Ömer Kerkez, “Hukukun üstünlüğünü korumak sadece hakim ve savcıların, Yargıtay’ın, Danıştay’ın değil bütün vatandaşların özellikle üzerinde durması gereken bir konudur. Hukukun üstünlüğünün olmadığı bir toplumda demokrasinin varlığından ve devamlılığından çok söz edilemez” ifadelerini kullandı. Adalet hizmetinin ulvi bir hizmet olduğunu kaydeden Eski Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca da “Yargının bağımsız olmadığı yerde insan haklarından, demokrasiden, hukukun üstünlüğünden ve hukuk devletinden bahsetmek mümkün değildir. İnsan haklarının, insanlık onurunun, hukuk devletinin, demokrasinin, refahın, özgürlüğün en temel olmazsa olmaz koşulu bağımsız ve tarafsız bir yargıdır” dedi.

AA

Okunma Sayısı: 1948
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı