"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hükümet, İsrail’le yaptığı anlaşmayı açıklasın

06 Mart 2019, Çarşamba 17:43
Gazze’ye insanî yardım taşıyan Mavi Marmara’ya yönelik saldırıyla ilgili dâvâ Türkiye-İsrail anlaşmasının 4. maddesi gerekçe gösterilerek 2016’da düşürülmüştü.

Mavi Marmara’da gizli anlaşma

Anlaşma Meclis’ten geçerek de onaylanmıştı. BBC Türkçe, İsrail’in Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne sunulan dokümanlarda anlaşmanın kamuoyuna duyurulmayan maddeleri olduğunu duyurmuştu. Açıklanmayan maddeler, Mavi Marmara dâvâsının avukatlarından Gülden Sönmez’e soruldu. T’24’ün haberine göre Sönmez, “İsrail tarafından UCM’ye sunulan ve UCM tarafından da web sitesinden kamuoyuna açıklanan beyan ve eklerde, TBMM’den geçen 6 maddelik anlaşmanın dışında bir usul anlaşmasını/ mutabakatını beyan etti. İsrail böyle bir belgeyi de UCM’ye sundu. Bizler de bu metni ilk kez İsrail sununca gördük. Açıkçası daha önce hiçbir şekilde hiçbir yerde görmemiştik. İçerik olarak ta gerçekten TBMM ‘den geçen anlaşmanın dışında Mavi Marmara için de Türkiye için de çok çok daha ağır bir içerik taşımaktadır” dedi. 

TBMM gizledi mi?

“Elbette bir uluslar arası sözleşme ancak ve ancak TBMM den geçerek kabul edilip onaylanabilir” diyen Sönmez şöyle devam etti; “Ama şunu söylemek gerekir. TBMM’den geçen anlaşma da hukuka ve Türkiye anayasasına aykırı bir anlaşma olup tarafımızca kabul edilmemiştir ve edilemez. Buna dair her türlü itirazımız ve yine bu anlaşmaya dayanarak düşürülen davalarla ilgili itiraz ve temyiz süreçlerimiz devam etmektedir. UCM tarafından ve tüm uluslar arası hukuk belgelerince hukuka uygunluğu tartışmasız olan sivil bir yardım organizasyonunu ve benzeri organizasyonları Türkiye hükümeti adına birileri terörist olarak kabul etmişse ve bunu TBMM’den gizlemişse burada TBMM üyelerinin ve yetkili ilgili tüm mercilerinin kamuoyuna bu durumu izah etmesi ve gereğini yapması gerekir.”

Etiketler: mavi marmara
Okunma Sayısı: 2219
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • HÜSEYİN İLHAN

    7.3.2019 10:03:09

    M.MARMARA insani yardım gemisinin İSRAİL tarafından taciz edilmesi nedeni ile AKP lideri RTE şöyle demişti.'GEREKİRSE DONANMADAN REFAKATÇİ GEMİ GÖNDERİRİZ., Bu söz söylenmesine,geminin İSTANBUL'dan hareket ederken DİLİPAK ve 11 AKP milletvekilinin gemiye binip,MERSİN'de inmeleri ve yukarıdaki ifadeyi sarfeden BAŞBAKANIN sözlerinden sonra M.MARMARA İÇİN TERÖRİST İFADESİNİ KABUL EDEN HER KİM TC.İDARECİSİ VEYA ŞAHIS OLURSA OLSUN BU DEĞİL MÜSLÜMANLIK,İNSANLIK OLAMAZ. Vahşet,katliam yapanların yanında olmak HAİNLİK,CANİLİK VE ALÇAKLIKTIR.

  • Mustafa Kırışoğlu

    7.3.2019 01:00:24

    Sorumlular ne kadar da sorumsuzlar. Millette gür bir ses yankılanmadığı sürece üzeri örtülüp unutulmaya mahkum kalıyor/kalacak nice böyle davalar. Hele de başta destek olur görünüp, sonradan "dönemin başbakanına mı sordunuz" diyen zat-ı mâlumun benzer dönüşleri içinde en acısı bu olsa gerek... "Vardır bi bildiği" diyen %45'e de "sorun da öğrenin neymiş biz de bilelim" denmeli ısrarla. Bi zahmet onlar da AKLINI kullanıp sorsun: "Bu ne yaman çelişkidir, sen Boraltan köprüsünün ağıdını mecliste okuyup 100 yıl öncesinin cehape'si üzerinden bugünki varislerine laf dizdiğin gibi, bugünün çocukları, gençleri, senin bu tavrına bir şiir bir ağıt bir hiciv yazsa ne olacak? Bir gün mecliste yüzüne okunur mu diye düşünür müsün? Belki sana değil de varislerine nasip olur dinlemek. Kuldan utanmadın diyelim, Allah'tan da korkman gerekmiyor mu bu konuda?..." Görelim Mevlam neyler, neylerse güzel eyler...

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı