"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hükümetten ilk yorum: Allah rahmet eylesin diyoruz

10 Mayıs 2015, Pazar 15:46
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in vefatıyla ilgili, "Kenan Evren öldü ama 12 Eylül anayasası bir çok defa değiştirilmesine rağmen halen yürürlüktedir." dedi.

Diyarbakır'da seçim çalışması kapsamında Yenişehir ilçesinde esnaf ziyaretinde bulunan Yılmaz, burada gazetecilerin 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in vefatına ilişkin sorularını yanıtladı.

Yılmaz, gelenek olarak ölen kişinin arkasından kötü konuşulmadığını belirterek, "Allah rahmet eylesin" dedi.

Evren'in ölümüyle bir dönemin tekrar gündeme geldiğini bildiren Yılmaz, "12 Eylül'de  ülkemiz çok acılar yaşadı. Onları hiçbir zaman unutmamamız gerekiyor. Allah bir daha memleketimize böyle gönler yaşatmasın diyoruz" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin geçmişte darbelerden çok çektiğini ve büyük bedel ödediğini vurgulayan Yılmaz, şöyle devam etti:

"Şimdi çok şükür Türkiye bunları geride bırakmış bir ülke. Ancak şunu da söylemek zorundayım. Kenan Evren öldü ama 12 Eylül anayasası bir çok defa değiştirilmesine rağmen halen yürürlüktedir. İnşallah 7 Haziran seçiminden sonra yeni, sivil ve özgürlükçü bir anayasa yaparak, o devri tamamen kapatmayı da cenabı Allah nasip etsin. Ülkemiz artık o günlere dönmemeli, daha ileriye gitmeliyiz."

AA

Okunma Sayısı: 2111
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • TOYGAR

    10.5.2015 21:03:43

    Çavuş-esku'ya yapılmayan tören er-evren'e niye yapılsın ki!

  • Ahmet İLHAN

    10.5.2015 20:49:31

    Aklınızı başınıza alınız, modern demokrasilerde ihtilal ile, tek aday ile, baskı ile uyduruk c.başkanı olanlara devlet töreni yapılmaz. Zerre kadar demokrat olduğunuzu iddia ediyorsanız bu adama devlet töreni yapmayınız.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı