"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İçişleri Bakanlığı'ndan İBB'ye özel teftiş

27 Aralık 2021, Pazartesi 12:55
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), bağlı kuruluşları ve şirketlerinde işe alımlarla ilgili başlatılan özel teftişle ilgili açıklama yaptı.

İçişleri Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), bağlı kuruluşları ve şirketlerinde işbaşı yaptırılan personelden bazılarının terör örgütleriyle iltisaklı/irtibatlı olduğu yönündeki iddialarla ilgili özel teftiş başlattı.

Konuyla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konun siyasi değil güvenlik meselesi olduğunu öne sürdü. "Yarın bu teröristler bir eylem yaparsa bize sizin göreviniz nedir diye sormazlar mı? diye konuşan Bakan Soylu, İBB'nin işe alınan kişilerle ilgili Valilikten yardım almadığını söyledi.

İçişleri Bakanı Soylu, "Bizim kimsenin belediyesiyle işimiz yok, bizim terörle mücadeleyle işimiz var ve bunun için Türkiye’yi alarmda tutmak zorundayız" dedi.

"İBB'de çalışan birkaç kişi 15 gün önce terörden tutuklandı" diye konuşan Bakan Soylu, bu kişilerin aldıkları maaşı terör örgütüne aktardıklarını iddia etti. Soylu şöyle konuştu:

"Biz anayasanın ve kanunların bize verdiği yetkiye dayanarak böyle bir ihbarı, şikayeti, araştırmakla mükellefiz. DİAYDER soruşturmasında, İBB'ye gassal olarak alınan, sözde imam olarak alınan, PKK/KCK terör örgütü tarafından, hatta maaşlarının bir bölümünün, terör örgütüne nakledildiği konusunda anlayışların olduğu ve bu konuda bir organizasyon içinde bulunanların bir kısmı tutuklandı. Bunlar belediyede çalışıyorlar. Daha yeni, bu dediğim olay 10-15 günlük"

Bakan Soylu, özel şirketler için adli sicil kaydının yeterli olabileceğini ancak kamuya alımlarda dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

Euronews Türkçe

Okunma Sayısı: 1550
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hüseyin İlhan

    28.12.2021 09:29:35

    Korkmaz BARAN'ın uçağına bi,necek,suçluya hemen ülkeyi terk et diyecek sonra ona-buna suçlu diyerek iftira atacaksınız. SOYLU nereye koşuyor. Soylu haksızlığa,zulme,demokrasiyi katletmeye koşuyor. Sahi MAÇKA daki villa otelin helikopter pistini bitirdinizmi,reis helikopterle geldiğinde inemezse üzülür.

  • Toygar

    27.12.2021 14:24:18

    İddiayı ortaya atan siz, şayiayı çıkaran siz, arkasından teftiş eden siz!.. Yaşasın adaletimiz!..

  • Adil

    27.12.2021 13:00:23

    17-24 le işgili müfettiş hala yok ama ortada

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı