"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İETT otobüsü üst geçide çarparak patladı

20 Eylül 2015, Pazar 10:14
Yenikapı'daki mitingde görevli polis ve zabıta ekiplerini taşıyan İETT otobüsü, Halkalı-Sirkeci tren hattı için kullanılan üst geçide çarptı.

Yenkikapı'da bugün yapılacak olan 'Milyonlar tek nefes, teröre karşı tek ses' mitingine görevli taşıyan gazla çalışan belediye otobüsü, üst geçide çarparak patladı. Olayda aralarında polis ve zabıtaların da bulunduğu 8 kişi yaralandı. Yaklaşık 3 ay önce de, köprünün altından geçen bir belediye otobüsü köprüye çarpmış, otobüs hurdaya dönmüştü. 

Olay Namık Kemal Caddesi üzerinde saat 09.00 sıralarında meydana geldi. Cumhurbaşkanı, Başbakan ve TBMM Başkanı’nın da katılacağı 'Milyonlar tek nefes, teröre karşı tek ses' mitingine görevli taşıyan sıkıştırılmış doğalgazla çalışan belediye otobüsü banliyö trenlerin kullandığı üst geçide çarptı. Çarpmanın etkisiyle gaz tankları bomba gibi patladı. Otobüste bulunan bir polis memuru yandı. Parçalanan tanklardan kopan parçalar, zabıta ekiplerinin üzerine geldi. Olayda 8 kişi yaralandı. Yaralananlar olay yerine gelen ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. 

Aynı yerde 21 Haziran tarihinde de kaza meydana gelmiş. Üst geçide çarpan İETT otobüsü bomba gibi patlamıştı. Olayda otobüs şoförü yanarak, yaralanmıştı. 

Polisin olay yerindeki bekleyişi sürüyor.

İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRÜ OLAY YERİNE GELDİ

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, Yenikapı’da polisleri taşıyan İETT otobüsünün üst geçide çarpması sonucu meydana gelen olayda yaralanan polisleri ziyaret etti. Çalışkan bir polisin durumunun ağır olduğunu kaydetti. Olayda şu ana kadar 16 kişinin yaralandığı belirlendi. 

Patyama sonucu yaralanan polis ve zabıta görevlileri çeşitli hastanelere kaldırıldı. Durumu ağır olduğu belirtilen bin polis ve zabıta memuru Samatya’daki İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. 

Samatya’daki yaralı emniyet mensuplarının komiser Kamuran Barutcu, polis memurları Salih Aslanergün, Ümit Coşkun, Mustafa Aksoy, Ahmet Aysel, Sefa Canbaz, Yunus Beyhan, Muhammed Mirsad Arıcı, Muhammet Raşit Ünlü, Faruk Koşun, Şeyhmuz Yürek ile İlyas Özışık isimli bir vatandaşın olduğu belirtildi. 

Aynı hastanedeki yaralı zabıta memurlarının da Bahadır Yılmaz, Mesut Tahmaz ve Ferhat Durna olduğu kaydedildi. 

Polis memuru Salih Aslanergün ve zabıta Ferhat Durna’nın durumlarının ağır olduğu belirtildi. 

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, hastanede yaralıları ziyaret etti. Hastane çıkışında kısa açıklama yapan Çalışkan, “Otobüsün doğalgaz sistemiyle ilgili bir şey. Arkadaşlar ilgileniyor. Bir arkadaşımızda biraz sıkıntı var. Diğerleri hafif yaralı.” dedi. 

Okunma Sayısı: 3945
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı