"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İktidar askerin akreditesinden şikayetçiydi, şimdi kendi uyguluyor

11 Aralık 2014, Perşembe 23:20
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Turgay Olcayto, bazı medya kuruluşlarına uygulanan akreditasyonun çok yanlış olduğunu belirtti.

Olcayto, “Aynı iktidar daha önce askerlerin koyduğu akreditasyondan şikayetçiydi. Şimdi kendileri uyguluyorlar.” dedi.

TGC Sedat Simavi ödülleri, The Marmara Otel’de düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Törende konuşan TGC Başkanı Turgay Olcayto, “Dün 10 Aralık İnsan Hakları Günüydü. İnsan hakları gününde devlet erkanı da mesajlar yayınladı. İnsan haklarını en çok ihlal eden ülkelerden biri Türkiye.” ifadelerini kullandı. Olcayto, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Her yıl karşınıza geldiğimizde size daha iyi şeyler söylemek istiyoruz. Ama daha kötü durumlarla karşı karşıya kalıyoruz. Toplumun üzerine sürekli sosyal medyadan olsun, iktidara dayanmış yakın çevrelerden olsun gizli mesajlar dağıtılıyor. Bir korku iklimi yaratılıyor toplumun üzerine. Bugün şu kadar insan alınacak, bugün şu gazeteci alınacak. Çok yakında gerçekleşecek olabilir de olmayabilir de. Önemli olan bu korku ikliminin toplumun üzerine estirilmesi. Gazeteciler bugün gerçekten güçlükler içinde. Neden? İşte sosyal medya var, dijital yayınlar başladı. Kağıt ölecek söylentileri arasında büyük gazeteler adıyla ters düşen küçülme operasyonlarına girdiler. Küçülme o kadar büyük oranlara vardı ki artık takip edemez olduk. Çok sayıda arkadaşımız işsiz. Bu üstelik sahada çalışan arkadaşlarımızdan gazete yöneticilerine ve köşe yazarlarına kadar uzuyor. Bu arkadaşlarımızın yeni yıla işsiz gireceklerini biliyoruz. Hepsi çok değerli ama kendilerini gazetecilikte kanıtlamış arkadaşlarımız var.”

Etiketler: akredite, yasak, gazete, hükümet
Okunma Sayısı: 1054
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı