"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İktidar memur gazeteci istiyor

21 Mayıs 2022, Cumartesi 18:30
Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Genel Başkanı Can Güleryüzlü, Danıştay’ın Basın Kartı Yönetmeliği’yle ilgili kararına ilişkin “İçerik olarak gazetecileri, basın özgürlüğünü baskılayan bir mevzuat. İktidarın basınla olan ilişkileri 20 yıldır problemli, çünkü toplumsal hayatı özgürlükler ve ifade özgürlüğü temelinde inşa etmektense kendilerinin yön verdikleri bir propaganda aracına dönüştürmek istiyorlar” dedi.

Güleryüzlü, gazetecilik haklarını yok sayıcı kararların alınması durumunda idari dava ve diğer hukuki mecralarda mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi. 

Daha da ağırlaştırdılar

Güleryüzlü, “Basın Kartları Yönetmeliği davası ilk olarak 2018’de gündeme geldi. Biz Çağdaş Gazeteciler Derneği olarak Danıştay’a taşıdık. Bunun memur gazeteci yaratma yönetmeliği olduğunu, bu yönlü bir mevzuat oluşturulduğunu vurguladık. Süreç, İdari Dava Daireleri kapsamında bizleri haklı gören bir sonuca evrildi; yürütmeyi durdurma kararı verildi. Ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, yönetmeliğin sahibi konumundaki kurum Danıştay’ın yürütmesini durdurduğu maddeleri daha da genişleterek basın özgürlüğü açısından daha da ağırlaştırarak tekrar yürürlüğe koydu, bu da dava konusu oldu” ifadelerini kullandı.

Ankara - Anka

Okunma Sayısı: 595
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı