"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İsrail’e giden gemiler niye arttı?

28 Kasım 2023, Salı 18:05
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını başlattığı tarihten beri Türk limanlarından İsrail’e giden gemi sayısının üç katına çıktığını ve bu durumun kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Saldırılar başlamadan önce Türkiye’den İsrail’e her gün 2-3 geminin gittiğini belirten Ekmen, saldırılardan sonra haftalık 8-9 geminin Türkiye’den İsrail’e gittiğini söyledi. Ekmen, “Türkiye Cumhuriyeti Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bütün milletvekillerinin oylarıyla Filistin’e destek açıklamaları yapılmışken, bir kısmının Filistin’den daha fazla yana öbürünün daha az yana olduğu şeklinde bir tartışmanın kimsenin maksadı olduğunu düşünmüyorum. Ama birkaç konuyu da ben izninizle hatırlatmak istiyorum. Mesela Türk Ceza kanununda insanlığa karşı işlenmiş suçlarda Türk savcılarının soruşturma etkisi var bu konuda Ankara 2. Barosunun ve başka sivil toplum örgütlerinin suç duyuruları var. Sayın Adalet Bakanı Yılmaz Tunç bu suç duyurularının soruşturulması için niçin izin vermiyor?” dedi. 

 

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 3775
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı